21.04.2024.

19:49

Foto: aba liga

Sport

Partizan stotkom do polufinala ABA lige! Igokea arhivirana, sledeća je Budućnost

Crno-beli su tako i drugi put u samo četiri dana nadigrali ekipu iz Laktaša, ali za razliku od meča u Beogradu, večerašnji meč je bio malo neizvesniji. Ipak, izabranici Željka Obradovića na kraju su uspeli da opravdaju ulogu favorita i trasiraju put među četiri najbolje ekipe, gde ih već uveliko čeka Budućnost iz Podgorice. Crnogorska ekipa je takođe sa 2:0 u seriji bili bolja od Zadra. 

Partizan su do trijumfa predvodili Zek Ledej sa 20 poena, odličnu partiju pružio je i Mateuš Ponjitka sa 16 koševa, dok su Džejms Naneli i Bruno Kaboklo ubacili po 14. S druge strane, u ekipi Igokee najefikasniji i jedini dvocireni bili su Goran Filipović sa 28 i Kostan Kondić sa 24 poena. 

Informer

 

Aktuelni šampion je fantastično šuterski otvorio meč u Laktašima i ekspresno poveo sa 10:0. Nizale su se trojke Ledeja, Nanelija i Smita, pa je prednost već sredinom prve deonice bila već plus 18 (24:6). Činilo se da ovo biti šuterski trening crno-belih i da Igokei preti rezultatska katastrofa, ali se u nastavku situacija "zakuvala". Domaćini su se probudili, pre svih Mario Nakić, koji je u završnici prve četvrtine jedini zadavao probleme odbrani Partizana. 

Informer

 

Ekipa iz Laktaša dosta bolje je otvorila drugu deonicu, pored Nakića razigrali su se Stankovića i Kondić i serijom od 12:3 vratili svoju ekipu u egal 30:28. Morao je da reaguje trener Obradović tajm-autom, kako bi zaustavio nalet protivnika i trgao svoju ekipu. Uspeli su crno-beli da odgovore i vrate osetniju prednost, alli nije odustajala ni Igokea. Ipak, u pravom trenutku raspucao se Uroš Trifunović i sa osam vezanih poena vratio "parni valjak" na dvocifrenu prednost za miran odmor - 49:38. 

Informer

 

Crno-beli su drugo poluvreme otvorili dosta agresivnije i organizovanije, pre svega u odbrani. Zatvorili su sve prilaze ka svom košu, dok su na drugoj strani namestili "nišanske sprave" i počeli da pune koš rivala, pa su do kraja treće deonice vratili maksimalnih 18 poena prednosti (73:55). 

Ni u poslednjih deset minuta ništa se nije menjalo, Partizan je nastavio da održava visoku prednost, razigrao se i Kaboklo, pa je razlika išla i do plus 23. "Parni valjak" je sredinom poslednje četvrtine smanjio gas, što je Igokea bar na kratko iskoristila i prepolovila prednost. Ipak, aktuelni šampion je u završnici vratio stvari na svoje mesto i sa maksimalnih 24 poena razlike stavio tačku na meč i prošao u polufinale regionalnog takmičenja.