12.05.2024.

22:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Poruka Partizana pred duele sa Zvezdom! Napustićemo teren ako bude incidenata!

Košarkaši Partizana sutra uveče će gostovati u "Pioniru", gde će ih u prvom meču finala plej-ofa regionalnog takmičenja dočekati Crvena zvezda (20.30, Arena premijum 1).

Iako su crveno-beli ove sezone domaćini bili u Areni, kao i crno-beli, sada će igrati u manjoj dvorani. Zbog toga su rukovodioci kluba odlučili da skinu i stolice sa tribina, kako bi u halu ušao što veći broj navijača, a odgovor na to stigao je iz Humske.

I to nije sve. Iz tabora aktuelnog prvaka ABA lige poručili su da će momentalno napustiti parket, ukoliko bude bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti njihovih članova.

"Uoči meča, za ponedeljak u 11 časova, zakazan još jedan bezbednosni sastanak u sedištu MUP-a. Od njega, KK Partizan očekuje sve precizne informacije u vezi bezbednosnih protokola pre, za vreme i posle utakmice, kao i garancije sigurnosti za sve aktere meča i članove delegacije kluba. Naravno, očekuje se i striktna primena navedenih protokola tokom čitave finalne serije, bez obzira na to ko je domaćin. KK Partizan je odlučan u stavu da će svako fizičko ugrožavanje ekipe dovesti do napuštanja parketa, dok se ne stvore uslovi za nastavak meča", navodi se u saopštenju crno-belih.

Informer

 

Takođe, branilac titule je istakao nezadovoljstvo zbog ekspertize suđenja objavljene na zvaničnom sajtu ABA lige, a tiče se grešaka arbitara na trećoj utakmici polufinala plej-ofa protiv podgoričke Budućnosti u Beogradu.

"KK Partizan ovim putem ističe nezadovoljstvo zbog objavljene ekspertize. Neprepoznavanje šta je levo, a šta desno i očigledno slabo poznavanje pravila košarke, ne idu u prilog kreiranju normalne atmosfere tokom plej-ofa regionalnog šampionata", naglasili su iz Humske.