14.05.2024.

16:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Potresi u Humskoj! Još jedan važan igrač napušta Partizan?

Prema informacijama portala "Mocart sport", mladi napadač crno-belih Samed Baždar (20) na meti je Almerije, koja je ispala iz Primere u drugu ligu Španije!

Momak rodom iz Novog Pazara ove sezone je na 29 mečeva postigao osam golova, a bio je vrlo dobar u drugom delu sezone, kada je menjao u špicu napada povređenog Mateusa Saldanju. Almerija, koja je od Partizana već kupovala Umara Sadika i Marka Milovanovića, spremna je da za novopečenog reprezentativca Srbije ponudi oko 3.000.000 evra, ali to nije cifra sa kojom bi bili zadovoljni u Humskoj.

Rukovodstvo Partizana veruje da za ovog momka može da zaradi daleko više novca, pošto je u drugom delu sezone pokazao kvalitet. Između ostalog, bio je strelac i na nedavnom derbiju protiv Crvene zvezde.

Informer

Nije tajna da mladog napadača prate brojni evropski klubovi, a ranije se spekulisalo da ga žele Juventus i Fiorentina. Nedavno je o njegovom statusu govorio i bivši trener Partizana Igor Duljaj, koji je otkrio da Samed želi da napusti Humsku na leto.

Teško je reći da li će Baždar biti tu i sledeće godine. Partizan živi od prodaje igrače. U zimskom prelaznom roku ostali smo bez Ilića i Belića, a bez tih prodaja klub ne bi mogao da funkcioniše. Koliko mi se čini, i Baždar ima želju da napusti Humsku i da se dokazuje u drugim sredinama. Neki igrači su u tim godinama već nosioci igre u najjačim ligama Evrope, a to želi i on. Ako klub može dobro da profitira ovog leta, videćemo da pronađemo pravu sredinu za njega, pa uložimo u novog mladog igrača - govorio je Duljaj.

Informer

Ako i Baždar ode, Partizan će definitivno u letnjem prelaznom roku biti pred ozbiljnim izazovom da nađe novog golgetera. Naročito zbog činjenice da se sve više priča o odlasku Mateusa Saldanje. Brazilac će, po svemu sudeći, napustiti Humsku nakon završetka evropskih kvalifikacija, odnosno, negde krajem avgusta, u samom finišu prelaznog roka.