17.05.2024.

16:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Iz Partizana poručuju: Navijači će dati predloge za ime kluba

Partizan od svog osnivanja nosi naziv "Jugoslovensko sportsko društvo" i to se nije promenilo čak ni nakon raspada nekadašnje države. 

Informer

 

Sve veći pritisak

Bilo je i ranije predloga da se u skladu sa aktuelnom političkom situacijom prilagodi i zvaničan naziv Sportskog društva, ali do sada nije bilo konkretnih koraka u tom pravcu. 
- Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa "jugoslovensko" iz imena kluba - objasnio je predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović.

Doduše, ako je suditi po komentarima navijača crno-belih na društvenim mrežama, biće teško pronaći one koji će se odreći tradicije i dela imena bez obzira što ono jasno asocira na bivšu državu.

Informer

 

Prvi čovek košarkaškog kluba Mijailović naglasio je da postoji želja svih u klubu da se navijači pitaju o najvažnijim stvarima vezanim za Partizan.
- Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi - poručio je Mijailović.

Menja se i grb?

Sličnog stava je i generalni sekretar Sportskog društva Željko Tanasković, koji naglašava da se za sada ništa neće menjati. On, s druge strane, ne isključuje mogućnost da u budućnosti dođe i do promene grba, na čijem su vrhu šest buktinja koje simbolišu šest jugoslovenskih republika.

Informer

Željko Tanasković

- Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme - zaključio je Tanasković.