20.05.2024.

15:02

Foto: Starsportphoto

Sport

Promene u Humskoj! Stranac napustio Partizan, crno-belima ni dinar obeštećenja!

Ovaj momak stigao je zimus na šestomesečnu pozajmicu u Humsku, a trener Igor Duljaj izdejstvovao je ovaj transfer zbog dobrih odnosa sa čelnikom "rudara", Darijom Srnom. Tada je objavljeno da Partizan neće imati mogućnost da otkupi talentovanog zadnjeg veznog, ali u međuvremenu se pojavila informacija da će crno-beli, ipak, prilikom naredne prodaje ovog igrača imati određeni procenat.

Dogovor klubova bio je da ako u Partizanu budu zadovoljni njegovim izdanjima, pozajmica bude produžena i za sezonu 2024/25. Ipak, pošto je prethodni trener Igor Duljaj smenjen, a umesto njega je došao Albert Nađ, za Kastilja naredne takmičarske godine neće biti mesta u crno-belom dresu. Automatski, to znači da je propao dogovor kluba iz Humske i Šahtjora o procentima o daljoj prodaji.

Informer

Dakle, crno-beli, kada Šahtjor bude prodavao Kastilja, neće dobiti ni evro obeštećenja. Nedavno je o njemu govorio i doskorašnji strateg "parnog valjka" Igor Duljaj, koji je rekao da će Kastiljo u budućnosti vredeti ogroman novac.

Mogao je Šahtjor da pošalje Kastilja u MLS ligu za ogroman novac. Rekoše: "Ne može, poslaćemo ga u Igorove ruke u Partizan". I to bez obeštećenja. Odmah je krenula priča da razvijamo tuđe igrače, iako je bila ideja da ostane još godinu dana posle kraja ove sezone i da Partizan ima procenat od dalje prodaje kada se bude prodavao iz Šahtjora. Evo, kažem vam, otići će za preko 50 miliona evra iz Šahtjora - govorio je Duljaj u jednom ranijem intervjuu o Kastilju.

Denil Kastiljo, dakle, neće biti u protokolu narednog vikenda na meču protiv Radničkog iz Kragujevca, nakon kojeg će definitivno biti završena sezona u srpskom fudbalu. Ekvadorac je ovog proleća odigrao 13 mečeva u dresu Partizana i postigao dva pogotka, a nedavno je na derbiju protiv Crvene zvezde zaradio nezgodnu povredu nosa zbog koje je nosio masku.