20.05.2024.

19:16

Foto: Starsportphoto

Sport

Vezista se oprostio od Partizana! Jednom čoveku se posebno zahvalio!

Momak koji je zimus došao u Partizan iz Šahtjora, na inicijativu tadašnjeg trenera Igora Duljaja, ostavio je jako dobar utisak, ali ni to nije bio dovoljno jak razlog da ostane u taboru srpskog viceprvaka.

Ekvadorac je tokom prolećnog dela sezone za crno-bele odigrao 15 utakmica, dao dva gola i upisao jednu asistenciju. U ugovoru je postojala opcija da se, nakon šest meseci, pozajmica nastavi ukoliko sve strane budu zadovoljne. Pritom bi Beograđani imali i procenat od njegove dalje prodaje, ali...

Sve se promenilo kada je uprava "parnog valjka" smenila Duljaja krajem aprila i na njegovo mesto postavila dotadašnjeg pomoćnika, Alberta Nađa. Kastiljo više nije u planovima stručnog štaba, a pritom je i šampion Ukrajine tražio da se igrač vrati u Donjeck.

Od sutra on više i zvanično neće biti član crno-belih, od kojih se oprostio emotivnom porukom.

"Bilo je zadovoljstvo igrati za ovaj neverovatan klub. Hvala svima koji Partizan čine posebnim, celom stručnom štabu, a posebno Igoru Duljau, za sve njegove savete i poverenje koje mi je ukazao od prvog dana. Hvala saigračima, rukovodstvu i navijačima, ali i svima koji su učinili da uživam u boravku ovde. Beograde, ti si jedinstven grad. Vidimo se uskoro ponovo, ovo nije zbogom", napisao je Kastiljo na svom Instagram profilu.

Informer

Denil Kastiljo u zagrljaju Igora Duljaja

Inače, pored Ekvadorca, na leto će Humsku napustiti i belgijski štoper Natan de Medina, kao i senegalski vezista Frenk Kanute.