21.05.2024.

18:20

Foto: Starsportphoto

Sport

"Grobari" strepe! Evo kada Partizan saznaje da li igra Evroligu!

Kako prenosi portal "Mocart sport", čelnici elitnog takmičenja održaće sastanak, najverovatnije početkom jula, i tada će doneti konačnu odluku da li će vicešampionu Jadranske lige biti uručena takozvana "specijalna pozivnica".

Ono što je zasad poznato je da šampion ABA lige, a to je u ovom slučaju Zvezda, upravo na osnovu te pozivnice igra naredne sezone u Evroligi, a za poraženog finalistu, u ovom slučaju crno-bele, još uvek ne postoje garancije da će biti deo tog takmičenja.

Informer

Naravno, Partizan je po mnogo parametara zaslužio da bude u Evroligi i u prilog tome ide nekoliko činjenica. Ubedljivo je najgledaniji u takmičenju već dve sezone zaredom, finansijski je stabilan i što je možda najvažnije, na klupi je zadržao Željka Obradovića, najtrofejnijeg trenera u Evropi.

Popularni Žoc nakon završetka finalne serije protiv Zvezde bio je ubeđen da će Partizan biti deo elite naredne sezone. Toliko je bio samouveren, da praktično nije ostavljao dilemu da će biti drugačije.

Partizan će sigurno igrati Evroligu, siguran sam u to. Uradili smo sve, pogledajte kako izgledaju utakmice Partizana, Učinićemo sve da igramo - rekao je Obradović na završnoj konferenciji nakon poraza od Crvene zvezde.