22.05.2024.

13:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Krčka se transfer! Ovaj plejmejker je prioritet Partizana na leto, ali...

Naime, ozbiljno interesovanje, pored "parnog valjka", za odličnog plejmejkera pokazuje i Virtus. Ovu informaciju preneo je ponovo ugledni izraelski novinar, Arel Ginsber, koji je pre mesec dana prvi objavio da se Partizan interesuje za momka rođenog u Teksasu.

Sada navodi da su Beograđani, kao i klub iz Bolonje, spremni Džonsu da ponude veliki ugovor, kako bi ga privoleli u svoje redove. On je ove sezone u Evroligi imao prosečan učinak od po 12,7 poena, 4,2 asistencije i 2,1 skoka po meču.

Nije isključeno da će Kris sačekati i da se odagna neizvesnost oko budućeg nastupa Valensije u najjačem klupskom takmičenju, što bi moglo da utiče na njegovu odluku o nastavku karijere.

Inače, on je u tabor "slepih miševa" stigao leta 2002. godine, a prethodno je nastupao i za Asvel, Makabi iz Tel Aviva, Bursu, kao i pojedine švajcarske i belgijske ekipe. Nastupa i za reprezentaciju Jermenije.

Informer

Kris Džons na meču protiv Partizana

S druge strane, crno-bele u predstojećem prelaznom roku čeka totalna rekonstrukcija tima, nakon ostanka bez titule u ABA ligi i neuspelog pokušaja da se domogne nokaut faze Evrolige.

Klub je već napustio centar Frenk Kaminski, a spekuliše se da bi njegovim stopama mogli da krenu i kapiten Kevin Panter, Pi Džej Doužer, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz...