23.05.2024.

11:49

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan oslabljen u poslednjem kolu! Tandem napadača ne igra protiv Radničkog!

S obzirom da su fudbaleri Partizana obezbedili drugo mesto na tabeli i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, utakmica protiv Radničkog im, u rezultatskom smislu, ništa ne znači. Zbog toga je klub i dozvolio najboljem strelcu ekipe Mateusu Saldanji (24), kao i krilnom ofanzivcu Aldu Kaluluu (28), da ranije odu na odmor.

Sjajni napadač, koji je u svim takmičenjima odigrao 34 meča, dao 18 golova i upisao pet asistencija, već je otputovao u Madrid, tako da sigurno neće moći da pomogne saigračima u poslednjoj rundi.

Nedavno je Brazilac slobodne dane iskoristio kako bi skoknuo do Istanbula, gde je pratio veliki derbi između Galatasaraja i Fenerbahčea. On se prošle zime dovodio u vezu upravo sa žuto-plavima, koji su za njega nudili milione, ali je odlučeno da ipak ostane u Humskoj. Njegova prodaja se očekuje nakon što crno-beli odigraju evropske kvalifikacije na leto.

Informer

Aldo Kalulu i Mateus Saldanja

S druge strane, Kalulu je zbog porodičnih razloga otputovao u Francusku, tako da se ni on neće naći na terenu protiv najprijatnijeg iznenađenje Superlige. Bivši član Sošoa, Liona, Svonsija i Bazela je skupio 41 nastup za partizan, tri pogotka i pet asistencija.

Ono što je od ranije već poznato, kapiten Svetozar Marković (24) zbog problema sa povredom kolena nije u konkurenciji za sastav.