23.05.2024.

12:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Bomba u Humskoj! Stanojević se vraća u Partizan?!

Sprema se ozbiljna bomba ovog leta u Humskoj, a u glavnoj ulozi je Aleksandar Stanojević (50)! Kako Informer saznaje, iskusni trener je prvi pik čelnika Partizana za novog šefa stručnog štaba!

Uprava i sportski sektor shvatili su da je u predstojećoj pauzi, pored pojačanja i određene rekonstrukcije tima, potrebna i nova energija na klupi. Neko ko ume da drži svlačionicu pod kontrolom, kome su disciplina i organizovanost među glavnim karakteristikama.

- Čelnici Partizana žele da vrate Stanojevića. To neće biti lako, pogotovo zbog svega onoga što se dešavalo u njegovom prethodnom mandatu, ali učiniće sve da ga nagovore i privole da ponovo sedne na klupu. On je čovek koji zna kako se bori za trofeje, kako da motiviše ekipu, a dodatni motiv su kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno borba za grupnu fazu nekog evropskog takmičenja - kaže za Informer izvor blizak dešavanjima u Humskoj.

Informer

Informer

"Parni valjak" je još jednu sezonu završio bez osvojenog trofeja, a titula se u Humskoj čeka još od 2017. godine. Ekipa je, na jedvite-jade, posle serije od šest utakmica bez pobede, ipak uspela u finišu plej-ofa da obezbedi makar drugo mesto na tabeli, koje na leto donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

I baš zbog toga, procenjeno je da su neophodne promene. Odluka da se krajem aprila smeni Igor Duljaj (44), sa kojim su crno-beli bili jesenji prvaci i do sredine marta prvi na tabeli, a na njegovo mesto postavi dotadašnji pomoćnik Albert Nađ (49), nije promenila ama baš ništa.

Pokušaj šok terapije nije uspeo, jer se iz aviona videlo da su igrači u nokdaunu, pre svega, na psihološkom planu, što se direktno odražavalo i na njihove slabe partije i rezultate.

Informer

 

Nije tajna da Stanojević spada među stručnjake koje "grobari" posebno cene i vole. Kao igrač je ponikao u Partizanu, a za prvi tim je nastupao od 1999. do 2001. godine.

Trenersku karijeru je počeo u mlađim kategorijama OFK Beograda, potom je radio u Sremu, a 2007. je bio asistent Miroslava Đukića u stručnom štabu "parnog valjka" i srpske reprezentacije. Priliku da samostalno vodi crno-bele dobio je 2010. umesto Gorana Stevanovića, a za dve sezone osvojio je dve šampionske titule i trofej Kupa Srbije.

Odlučio je da se 2012. preseli u Kinu, bio je na klupi Dalijena, Peking Guana i Peking Renea, uz kratke epizode u Makabiju iz Haife, PAOK-u i Al Kadisiji.

Informer

 

Vratio se popularni Stanoje u Humsku u septembru 2020, kada je nasledio Savu Miloševića. Njegovi izabranici bili su jesenji šampioni, sa pet bodova prednosti tokom zimske pauze u odnosu na Crvenu zvezdu.

Međutim, na proleće su sudijske greške, pre svega, protiv Napretka i Čukaričkog, uticale da "parni valjak" ipak plej-of ne dočeka kao lider na tabeli, nakon čega je ekipa pala na drugo mesto i tu ostala do kraja sezone, iako je osvojila čak 98 bodova.

Pritom, crno-beli su u tom periodu dogurali i do osmine finala Lige konferencija, gde su eliminisani od kasnijeg finaliste Fejenorda.

Poslednji angažman temperamentni strateg imao je u turskoj Konji, od januara do oktobra 2023.