23.05.2024.

17:11

Foto: FK Partizan

Sport

Uspeh Atalante uticao i na crno-bele! Evo ko su sada potencijalni rivali Partizana!

Crno-beli će od 2. kola krenuti u borbu za plasman u najjače klupsko takmičenje, a u novu evropsku sezonu ulazi sa koeficijentom od 25.500 i statusom nepovlašćenog tima. Moraće naredne sezone da odbrane čak 6.000 bodova, koje su osvojili u sezoni 2019/20, a u slučaju dobrih rezultata, napravili bi veliki skok sa trenutne 72. pozicije.

Međutim, taj zadatak neće biti nimalo lak za Beograđane, a za to je zaslužan i tim iz Bergama. Uspeh Atalante u Ligi Evrope, tačnije osvajanje istorijskog trofeja posle pobede u finalu nad Bajerom iz Leverkuzena (3:0), značajno je uticalo na Partizan.

Potencijalni rivali "parnog valjka" na startu kvalifikacija dosad su bili Fenerbahče i kijevski Dinamo, ali sada je došlo do promena. Ukrajinci su se pomerili stepenik više, turski velikan ostaje mogući protivnik, a tu su sada još austrijski Salcburg, praška Slavija i portugalska Benfika.

Informer

Fudbaleri Partizana imaće težak zadatak u Evropi

Ipak, ni to nije sto posto sigurno. Da bi ovako i ostalo neophodno je da Atalanta ostane na trenutnoj poziciji na tabeli Serije A. Izabranici Đan Pjera Gasperinija su na petom mestu, ali imaju da odigraju još dve utakmice, protiv Torina i Fiorentine na svom stadionu.

"Boginja" je sada na 66 bodova, dok su ispred nje Juventus i Bolonja sa 68. Plavo-crni su već obezbedili plasman u Ligu šampiona, pa im ovi mečevi i eventualni bolji plasman, u takmičarskom smislu, ništa ne znače.

Informer

Fudbaleri Atalante napravili veliki uspeh

Pritom, za italijanski fudbal bi bilo pozitivno da Atalanta ostane peta, jer bi u tom slučaju i Roma otišla u elitno takmičenje, pa bi u njemu naredne sezone bilo čak šest predstavnika iz Kalča.