24.05.2024.

20:22

Foto: Starsportphoto©

Sport

Partizan napravio korak ka finalu KLS! Mega pala u Areni

Crno-beli su se tako trijumfalno vratili u domaće takmičenje, posle dvogodišnje pauze. Ekipa Željka Obradovića je, neočekivano rutinski izašla na kraj sa mladom ekipom Mege, koja je ove sezone znala da namuči "parni valjak" u ABA ligi. 

Polufinalna serija se igra na dve pobede, tako da Partizan u ponedeljak ima priliku da na gostujućem terenu obezbedi plasman u finale.

"Parni valjak" je do trijumfa vodio sjajni Uroš Trifunović sa partijom sezone i postignutih 23 poena, uz čak četiri pogođene trojke. Pored njega, dvocifreni su bili Aleksa Avramović sa 16 i kapiten Kevin Panter sa 15 koševa. U ekipi Mege najefikasniji su bili Filip Jović sa 15 i Nikola Đurišić sa 14 poena. 

Informer

Košarkaši Partizana silno motivisani su ušli u duel sa Megom, sa namerom da se iskupe pred svojim navijačima za krah u finalnoj seriji ABA lige i ubedljivog poraza od Crvene zvezde sa 3:0. 

Obradovićevi izabranici su raspoloženo šuterski otvorili meč u Areni, prednjačio je Uroš Trifunović sa tri pogođene trojke, pa su već sredinom prve deonice imali dvocifrenu prednost (22:11). Ipak, tada su popustili, ređali su promašaje, a odbrana gotovo da nije ni postojala, pa je Mega uzvratila serijom od 11:0 za izjednačenje na kraju prve četvrtine - 22:22. 

Informer

 

Nastavak je doneo tvrdu i izjednačenu borbu na obe strane. Ekipe su se takmičile u seriji pomašaja, smenjivale su se u vođstvu, nijedna nije uspela da stekne osetniju prednost. U završnici crno-beli su ušli i u nervozu, pa je kapiten Kevin Panter zaradio treću ličnu grešku, što su gosti iskoristili i na odmor otišli sa prednošću - 42:40. 

"Parni valjak" je dosta bolje ušao u drugo poluvreme, igrao je znantno bolje i delovao energičnije na terenu, pa je iz takve igre proistekla i serija poena, a kada je Zek Ledej pogodio trojku za 50:46 probudio je pomalo uspavanu publiku u Areni. 

Informer

 

Partizan je nastavio da uvećava prednost i na krilima raspoloženog Mateuša Ponjitke i Uroša Trifunovića otišao i na plus 11 (59:48). Pokušavala je ekipa Marka Baraća da uhvati ritam, ali cu crno-beli odbili svaki pokušaj i poslednjih deset minuta dočekali sa osam razlike. 

Iako se činilo da crno-beli lako završavaju posao, Mega je odmah na početku poslednje deonice poručila da se na predaje. Nekoliko vezanih promašaja domaće ekipe, znali su da kazne Đurišić i Jović i prišli na tri razlike. Ipak, to je bilo kraktkog daha, jer je Panter preuzeo odgovornost i kao pravi kapiten vratio svoj tim na osetniju prednost. Međutim, tu nije bio kraj, jer je posle još jedne napadačke krize Partizana, Mega odgovorila i prišla na 74:69. Tada su na scenu stupili Trifunović i Avramović i odbili nalet rivala i izbegli bilo kakvu dramu u završnici meča.