29.05.2024.

21:35

Foto: EPA

Sport

Partizan naciljao veliko pojačanje! Crno-beli zainteresovani za štopera iz Primere!

Reč je o nekadašnjem prvotimcu Rada i momku koji je dvaput igrao za A reprezentaciju Srbije, koji je trenutno pod ugovorom sa španskim Alavesom, ali trenutno na pozajmici u Levanteu.

Kako navodi "Mocart sport", Maraš je u prethodnih pet godina jedna od glavnih meta crno-belih, ali nijednom nije došlo do saradnje, pa ostaje mogućnost da se to promeni ovog leta. Nikola je poslednjih šest meseci na pozajmici u Levanteu, a ugovor sa Alavesom ima do 2027. godine. Prethodno je, što se tiče Španije, nosio dresove Almerije i Rajo Valjekana, a između Rada i odlaska u Španiju nosio je dres portugalskog Čaveza.

Informer

Trenutno, prema proceni "Transfermarkta" vredi 1.200.000 evra, pa će crno-beli ako odluče da ga otkupe morati da plate obeštećenje u zavisnosti od dogovora sa Alavesom. Druga opcija je, naravno, pozajmica. Što se tiče Partizana, na poziciji štopera trenutno pod ugovorom imaju kapitena Svetozara Markovića, mladog Bojana Kovačevića, Nikolu Miličića, kao i Sinišu Saničanina, kome ističe ugovor i neće biti ponuđen novi. Centralnog defanzivca može da igra i Aleksandar Filipović, koji je to i bio tokom pojedinih mečeva u ovoj sezoni.

Da u Humskoj ovog leta sledi rekonstrukcija, potvrđuju i reči Alberta Nađa sa nedavne završne konferencije, kada je rekao da između ostalog, u timu želi da vidi ratnike.

Ostaje da se vidi da li će promene u igračkom kadru biti jedine promene u Humskoj ovog leta, pošto su bivši asovi jutros digli glas i u javnost poslali saopštenje u kome zahtevaju smenu aktuelnog rukovodstva.