30.05.2024.

22:27

Foto: Starsportphoto©

Sport

Tandem Amerikanaca odlaze iz Beograda - Naneli i Doužer napustili Partizan!

Odlučio je Željko Obradović da van spiska registrovanih igrača za završnicu Košarkaške lige Srbije ostavi Pi-Džeja Doužera i Džejmsa Nanelija. Tandem Amerikanaca iz crno-belog tabora bio je uz svoje saigrače tokom polufinalne serije sa Megom, a večeras su se nakon pobede pozdravili sa ostatkom ekipe. 

Naime, Doužer i Naneli u petak putuju u Ameriku i neće biti sa ekipom tokom finala sa Crvenom zvezdom. Obojici internacionalaca je istekao ugovor i kao slobodni igrači vraćaju se kućama, a pravo je pitanje da li će se u septembru ponovo naći u Beogradu.

Naneliju i Doužeru je nakon finala ABA lige istekao ugovor sa Partizanom, produžetka saradnje još uvek nema, a svi su izgledi da ga neće ni biti. Odluka Obradovića da ih ostavi van sastava za završnicu KLS-a mnogi su okarakterisali kao da crno-beli više ne računaju na dva Amerikanca. 

Navodno, epizoda Pi-Džeja Doužera u Partizanu je gotovo sigurno završena. Amerikanac nije opravdao očekivanja iako je na nekim utakmicama u okviru Evrolige ostavio dobar utisak. Slaba serija u finalu ABA lige bila je presudna da mu se crno-beli zahvale na saradnji. Slično je prošao i Frenk Kaminski...

Informer

 

Sa druge strane, Džejms Naneli bi mogao da dobije produžetak saradnje u Humskoj iako je u finišu sezone imao ispad pred treći meč sa Crvenom zvezdom. Amerikanac se tada potukao se Stefanom Lazarevićem zbog čega je propustio treći duel sa večitim rivalom, a kasnio bio van tima za KLS.

Bez obzira na to, Naneli uživa ogromno poverenje kod trenera Željka Obradovića. Ove sezone je bio jedna od retkih svetlih tačaka u crno-belom dresu i za očekivati je da Partizan pokuša da produži ugovor sa njim.