31.05.2024.

09:37

Foto: Starsportphoto©

Sport

Oglasio se Partizan povodom tragične smrti bivšeg košarkaša! Ovako je Gordon govorio o crno-belima (FOTO)

Iako se nije dugo zadržao u Humskoj, Gordon je ostavio veliki trag u crno-belom dresu i bio je jedan od miljenika navijača, pre svega zbog atraktivnih poteza i zakucavanja. Njegova smrt potresla je košarkaški svet, oglasio se i Denver, za koji nastupa Druov brat Eron, a sada se na društvenim mrežama oglasio i košarkaški klub Partizan.

"Počivaj u miru, Dru", napisao je Partizan na društvenoj mreži "Iks".

Osim Partizana, Gordon je igrao za brojne klubove, a između ostalog nastupao je za Banvit, Šalon, Lijetuvos Ritas, Zenit, Long Ajlend, Zjelonu Goru, Avtodor, Kuban, Budiveljnik, Fukuoku, a prošlog leta odlučio je da završi karijeru.

Ovo su neki od njegovih najboljih poteza u dresu Partizana.

Gordon je bio član Partizana u jednom od najtežih perioda za klub, pošto finansijsko stanje nije bilo nimalo dobro. To je bio jedan od razloga što je napustio crno-bele, iako nikad nije krio da između njega i kluba vlada veliko poštovanje.

Prilikom odlaska, rekao je da će se vratiti ako ga ne budu želeli u NBA ligi.

- Neke stvari nisu funkcionisale. Ako me ne budu hteli u SAD, vraćam se u Partizan - govorio je Gordon 2013. godine za "Sportski žurnal".

Prilikom odlaska, imao je poruku i za navijače.

Da, tačno je, idem iz Partizana. Ali, vas, navijače nikad neću zaboraviti! Grobari su među najboljima na svetu! Hvala vam na podršci i strpljenju, a klubu i saigračima želim mnogo sreće - govorio je Gordon kada je otišao iz Partizana.