01.06.2024.

15:59

Foto: abaliga.com

Sport

Šokantne vesti iz Humske! Košarkaš napustio tim pred finale!

U saopštenju kluba navodi se da je Kaboklo tokom jučerašnjeg dana prekršio klupsku disciplinu i svojevoljno napustio tim pred finale Superlige Srbije.Dodaje se da je igrač bez dozvole kluba i bilo kakvog obaveštenja otputovao za Orlando, navodno zbog obaveza u nacionalnom timu Brazila.

“KK Partizan se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji mogući način zaštiti svoje interese. Bruno Kaboklo je svojevoljnim napuštanjem tima učinio presedan i na taj način ostavio saigrače bez pomoći u finalu. Protiv igrača je odmah pokrenut disciplinski postupak”, ističu iz crno-belog tabora.

Podsećamo, Obradović je zbog ograničenja dozvoljenog broja stranaca prectao Frenka Kaminskog, Pi Džej Doužera i Džejmsa Nanelija, pa je odlazak Kabokla ozbiljno poremetio planove, pošto crno-beli u finalnoj seriji protiv Zvezde praktično u timu neće imati klasičnog centra.

“Kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije u javnosti, KK Partizan ovim putem potvrđuje da su finansijske obaveze prema Brunu Kaboklu blagovremeno izmirene i da nikako novac ne može biti uzrok njegovog svojevoljnog odlaska. U ovom trenutku, klub ima opciju u ugovoru da igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima će doneti u danima pred nama”, zaklkjučuje se u saopštenji tima iz Humske.