01.06.2024.

18:01

Foto: Starsportphoto

Sport

S kim će Partizan na megdan Zvezdi? Obradović u nikad većim problemima!

Kaboklo je samoinicijativno napustio ekipu i protiv njega će verovatno biti pokrenut disciplinski postupak, a da nevolja po trenera Željka Obradovića bude još veća, neki od ključnih igrača neizvesni su za duel u ponedeljak veče.

Obradović je nakon pobede nad Megom i plasmana u finale otkrio da povredu kolena ima i kapiten Kevin Panter, kao i da slične probleme ima i Alen Smailagić. Ekipu je, neposredno po završetku finala ABA lige napustio i američki centar Frenk Kaminski, a za završnicu KLS nisu registrovani Džejms Naneli i Pi Džej Doužer. Obojica su pre nekoliko dana otputovali u SAD i neće moći da pomognu saigračima u borbi za poslednji pehar u godini.

Informer

Povredu je imao i centar Balša Koprivica, dok status Ognjena Jaramaza nije jasno definisan, pošto je registrovan za KLS, ali sa vrlo malom ulogom, iako je letos najavljen kao ogromno pojačanje.

S obzirom na sve to, postavlja se pitanje ko će uopšte biti na terenu u ponedeljak protiv Crvene zvezde i tri dana kasnije u drugom meču finala. Obradović, od zdravih igrača, na raspolaganju ima Zeka Ledeja, Aleksu Avravmovića, Džejlina Smita, Mateuša Ponjitku, Danila Anđušića, Uroša Trifunovića, kao i omladince Aleksu Dimitrijevića i Savu Drezgića.

Što se tiče Crvene zvezde, i na Malom Kalemegdanu postoje određeni problemi, ali daleko manji nego u Humskoj. Neizvestan za mečeve protiv Partizana je centar Džoel Bolomboj, ali utisak je da će Janis Sferopulos mnogo lakše nadomestiti njegov izostanak, nego Obradović ako ne bude mogao da računa na sve pobrojane igrače.

Teška situacija u Humskoj, nema dileme.