04.06.2024.

18:50

Foto: ATA Images

Sport

Novo saopštenje "grobara"! Borbu nastavljamo na ulicama!

Ne smiruju se strasti u Humskoj ulici! "Grobari" su čitavim tokom minule sezone bojkotovali mečeve svojih ljubimaca na stadionu Partizana, a kako taj vid protesta nije dao rezultat, najavljuje se radikalizacija! Na zvaničnoj instagram stranici navijača "parnog valjka" pojavilo se saopštenje u kojem se poručuje da će se ići do kraja, odnosno dok Milorad Vučelić i Miloš Vazura ne odstupe sa svojih funkcija.

"Naša borba za slobodan Partizan traje već više od 20 godina.

FK Partizan je otet i ne samo to, obezglavljen, osramoćen, doveden je na najniže grane od svog postojanja. U 79. godini od osnivanja, sa ruiniranim stadionom na kome je obnovljena samo centralna loža za njih i njihove saučesnike, okupatorska uprava FK Partizan je svojim kriminalnim delovanjem otuđila klub od njegovih navijača", navodi se u saopštenju "grobara".

Informer

 

Ističe se i da su najodgovorniji za aktuelnu krizu predsednik kluba Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura.

"Bez trunke stida i srama, Milorad Vučelić i Miloš Vazura gospodare klubom na bezočan način, sprovodeći "talačku" krizu sa jednim ciljem - da nakon njih ovaj klub prestane da postoji", poručuju navijači koji su se tradicionalno okupljali na južnoj tribini.

"Grobari" pozivaju i ostale simpatizere da im pruže podršku u borbi protiv uprave, a najavljuje se i radikalizacija protesta.

"Tokom svih prethodnih godina borba protiv okupatorske uprave FK Partizan imala je različite modalitete, ali pošto nijedan od mirnih apela nije urodio plodom, a pošto se jezik razuma očigledno tumači kao slabost i strah, ovim putem pozivamo sve navijače Partizana da prepoznaju ovaj momenat i da zajedno sa matičnom tribinom smelo istupe i da na ulici pokušamo da vratimo ono što je naše", zaključuje se u saopštenju navijača Partizana.