05.06.2024.

12:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Tuga, jad i čemer! Ovako sada izgleda bašta Partizanovog restorana (FOTO/VIDEO)

Restoran na stadionu Partizana u Humskoj, kao i bašta, koja je nekad bila najlepši deo ovog kultnog objekta, danas izgleda jezivo.

Urušen krov na terasi, sve zaraslo u korov, smeće, krš i lom... Slike su užasne i ulivaju samo tugu svim iskrenim partizanovcima, koje za ovo mesto vezuju samo najlepše uspomene.

Ugostiteljski deo u Humskoj je zatvoren za posetioce pre više od pet godina. U žižu javnosti dospeo je potom u februaru 2021, kada je uhapšen vođa navijačke grupe i ozloglašeni kriminalac Veljko Belivuk, koji je sa svojim saradnicima koristio bunker u restoranu za drogu i oružje.

Katanac na ulaznim vratima stoje otkako je on sa lisicama na rukama doveden na stadion, kako bi policijskim inspektorima pokazao sve do detalja.

I od tada restoran propada. Nema naznaka, a ni najave da neko želi time da se pozabavi i vrati ga u prvobitno stanje. Upravo o tome je nedavno pričao i čuveni vezista i bivši trener crno-belih Igor Duljaj (44).

- Imam jednu veliku želju, a to je da stadion Partizana bude popunjen i da se vrate navijači. Želim da se sklone oni lanci i katanci, da se otvori bašta restorana, da roditelji sa decom tu sede i da vide poznate igrače. I to ne samo iz fudbala, nego da tu budu svi iz sportskog društva. I onog dana kada budemo jaki kao sportsko društvo, kao nekada, ponovo ćemo imati jak Partizan - rekao je Duljaj.