05.06.2024.

13:02

Foto: ATA Images

Sport

Italija mu je izgleda suđena! Lacio ušao u trku za Partizanovog bisera!

Prošle godine pominjala se Fiorentina, nedavno se spekulisalo da je na radaru Bolonje, a sada je u prvi plan izbio Lacio. Kako god da se saga završi, definitivno je da se Italijanima baš sviđa ofanzivac Partizana.

Prema najnovijim informacijama, agenti rođenog Novopazarca borave u Rimu, gde će razgovarati o uslovima potencijalne saradnje sa čelnicima "nebeskoplavih", a zvanična ponuda na stolu srpskog viceprvaka očekuje se u toku sledeće nedelje.

Baždar je u tek završenoj sezoni iskoristio šansu koju mu je ukazao bivši trener Igor Duljaj. Zamenio je povređenog Mateusa Saldanju, a na ukupno 31 odigranoj utakmici dao je osam golova i upisao jednu asistenciju.

Zbog toga je u martu dobio i poziv selektora srpske reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija za prijateljske mečeve sa Kiprom i Rusijom, kada je i debitovao za "A" tim. Bio je i na širem spisku za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, ali nije prošao poslednji filter.

Informer

Samed Baždar

Mladi napadač je ponikao u klubu iz Humske, gde je i prošao sve mlađe selekcije. Ima važeći ugovor sa crno-belima do 30. juna 2026. godine, a njegova vrednost na fudbalskom tržištu se trenutno procenjuje na 2.500.000 evra. Međutim, prema najavama rukovodstva, Partizan nema nameru da pusti Sameda za manje od 5.000.000 evra.