06.06.2024.

11:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Postao reprezentativac! Partizan ga se odrekao, a on će igrati na Kupu Amerike!

Talentovani igrač Šahtjora iz Donjecka proveo je prolećni deo sezone na pozajmici u Partizanu i potvrdio ogroman potencijal. Došao je u zimskom prelaznom roku, na insistiranje tadašnjeg trenera Igora Duljaja, a na 15 odigranih utakmica postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju.

Ostavio je Kastiljo jako dobar utisak, mnogi su mu predviđali ostanak i ulogu jednog od nosioca tima naredne sezone, ali... Kada je uprava crno-belih odlučila da promeni šefa stručnog štaba i poverenje ukaže Albertu Nađu, sve se promenilo i za momka iz Južne Amerike.

Iako je u ugovoru ukrajinskog velikana i srpskog viceprvaka postojala stavka da se pozajmica produži na još godinu dana, uz procente koji bi pripali Beograđanima u slučaju njegove prodaje, saradnja ipak nije nastavljena, jer je sportski sektor procenio da im se visoki vezista ne uklapa u planove.

Međutim, Denilu se itekako isplatio period proveden na Topčiderskom brdu s obzirom da je nagrađen pozivom u nacionalni tim. Selektor Feliks Sančez Bas procenio je da za njega ima mesta u ekipi Ekvadora, koju od 21. juna očekuje učešće na Kupu Amerike.

Informer

Denil Kastiljo

Predviđeno je da Kastiljo, koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, trenira i skuplja iskustvo sa starijim kolegama, a priliku da se dokaže imaće i na prijateljskim duelima protiv Argentine (9. juna), Bolivije (12. juna) i Hondurasa (15. juna).