06.06.2024.

14:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan vraća svoje dete! Napadač stiže na pozajmicu iz Bazela

Sportski sektor Partizana na dobrom putu je da reši pitanje centarfora za narednu sezonu, s obzirom da će najbolji strelac ekipe i Superlige, Mateus Saldanja (24), skoro sigurno biti prodat u predstojećem prelaznom roku.

Izbor je pao na dete kluba, napadača koji je prošao sve mlađe kategorije u Humskoj, a poslednjih 12 meseci proveo je u Bazelu, sa kojim ima ugovor do 30. juna 2027.

Ipak, čelnici crno-belih su uspeli da postignu dogovor da on dođe na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa narednog leta za dva miliona evra.

- Tačno je, danas je sve utanačeno i završeno oko povratka Đorđa Jovanovića i on će naredne sezone nositi dres Partizana - potvrdio je izvor Informera blizak klubu iz Humske.

Informer

Đorđe Jovanović debitovao za crno-bele sa samo 17 godina

Momak rođen u Leposaviću je za švajcarski klub odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je šest golova i upisao sedam asistencija. Za prvi tim crno-belih debitovao je sa samo 17 godina, još u decembru 2016, kada je trener bio Miroslav Đukić.

Đorđe je dres "parnog valjka" nosio ukupno 26 puta, dao je četiri pogotka, uz jednu asistenciju, a već u avgustu 2018. prodat je belgijskom Lokerenu za samo 450.000 evra. Selio se potom u španski Kadiz, bio i na pozajmici u Kartageni, da bi u sezoni 2021/22. usledio povratak u Srbiju, ali u Čukarički.

Informer

Jovanović je često bodrio i košarkaše Partizana u Areni

Tu je mladi ofanzivac oživeo karijeru, dao je čak 21 gol, nakon čega je nagrađen transferom u Makabi iz Tel Aviva za obeštećenje od 1,9 miliona evra. Nakon godinu i po dana provedenih u Izraelu odlučio je letos da prihvati ponudu Bazela, ali sada je došlo vreme da se vrati tamo gde je sve i počelo, sa željom da ostavi mnogo dublji trag u Partizanu.

Inače, Jovanović je bio i povremeni reprezentativac Srbije, a za nacionalni tim je upisao tri nastupa.