06.06.2024.

19:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Potvrđeno pisanje Informera! Stanojević preuzima Partizan!

Tako je potvrđeno pisanje Informera, koji je još pre dve nedelje najavio povratak iskusnog stručnjaka u Humsku. Prema našim saznanjima, Stanojević je danas posle više nedelja pregovora postigao dogovor sa upravom crno-belih, pa će se tako po treći put preuzeti kormilo "parnog valjka". 

On će tako na klupi zameniti Alberta Nađa koji je bio iznuđeno rešenje crno-belih posle otkaza treneru Igoru Duljaju.

Uprava Partizana je posle završene saradnje sa Duljajem krenula u potragu za novim trenerom, a prva opcija je bio Vladimir Ivić. Ipak, kako je legendarni fudbaler crno-belih poručio da ne želi da se vraća u Humsku, čelnici kluba su uspostavili kontakt sa Stanojevićem. Skoro svaki dan su vođeni razgovori sa iskusnim trenerom, koji je posle više od dve nedelje, odlučio da pristane i vrate se na mesto uspeha. 

Informer

 

Stanojević je u prvom mandatu, od 2010. do 2012. osvojio je dve titule prvaka i Kup Srbije, a takođe Partizan je pod njegovom palicom igrao i u grupnoj fazi Lige šampiona.

U drugom navratu kada je vodio tim od 2020. do 2022. godine, nije osvojio nijedan trofej, ali je još jednom uspeo da ekipu odvede u Evropu. Crno-beli su tada igrali grupnu fazu Lige konferencija, a potom su stigli i do osmine finala, ali su u dvomeču ispali od Fejenorda.

Posle drugog odlaska iz Humske, on je prošle godine vodio turski Konjaspor. Ipak, posle skoro deset meseci u redovima turskog prvoligaša dogovorio je sporazum raskid posle serije loših rezultata. Stanojević je takođe u svojoj karijeri vodio i Dalijen Aerbin, Peking Guan, Peking Enterprajs, Peking Rene, Makabi iz Haife, kao solunski PAOK.