07.06.2024.

14:21

Foto: FK Partizan

Sport

Đorđe Jovanović je nova "devetka" Partizana: Srce mi je puno, ciljevi su najviši! (FOTO GALERIJA)

Jovanović stiže na jednogodišnju pozajmicu iz švajcarskog Bazela, a očekuje se da u narednom periodu crno-beli značajno ojačaju igrački kadar, pa da dovedu i još nekog ofanzivca, pošto je sasvim izvesno da klub napuste Samed Baždar i Mateus Saldanja.

Đorđe je dete crno-belih i po povratku nije krio oduševljenje što će ponovo igrati za voljeni klub. On je debitovao za Partizan još 2016. godine kod Marka Nikolića, nešto veću ulogu imao je godinu dana kasnije kod Miroslava Đukića, ali nije se dugo zadržao u Humskoj. Nakon toga igrao je za Kortrajk, Kadiz, Kartahenu, Čukarički, Makabi Tel Aviv i pomenuti Bazel.

Informer

- Kako mogu da se osećam?! Puno mi je srce! Kao mali sam došao u Partizan, prošao sve mlađe kategorije i znam šta znači grb kluba, pritisak, ali i ogromna ljubav koja uz to ide. Otišao sam praktično kao dete, a vraćam se fudbalski zreo i vrlo dobro znam šta su klupski zahtevi i želje navijača - samo najviši ciljevi! - poručuje Jovanović.

Kako kaže, pred Partizanom je nova era.

Ispred nas su kvalifikacije za Ligu šampiona, kao san svakog fudbalera i praktično od danas kreću za mene pripreme za moju novu eru u Partizanu! Daću i više od maksimuma i radujem se izlasku pred navijače na mom stadionu! Privilegija je i zadovoljstvo! - zaključuje Jovanović