07.06.2024.

21:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Oglasio se Marko Nikolić! O apelu za spas Partizana i zašto ga nije potpisao!

Dobro je poznato koliko navijači Partizana cene i vole Marka Nikolića (44), koji je u dva mandata na klupi ostavio dubok trag. Stručnjak koji je 2017. godine doneo ujedno i poslednju titulu crno-belima nije se našao među potpisnicima apela za spas kluba, što je itekako zabrinulo "grobare".

Partizanovci su nedavno javno zatražili smenu kompletne uprave, na čelu sa Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom. Ukupno 79 bivših igrača i trenera iznelo je zahtev za ostavke, za promene iz korena, podržala ih je južna tribina, ali zasad njihovi zahtevi još nisu uslišeni.

U međuvremenu, novopečeni kormilar CSKA iz Moskve gostovao je u emisiji "Wish&Goal" i dotakao se upravo ove aktuelne teme.

- Sve mi to malo naivno zvuči. Čuo sam i šta je Gordan Petrić rekao i saglasan sam s tim. To je papir koji su objavili mediji, pisaće se komentari danas, a šta će biti sutra? Ništa. To me podseća kao kada smo bili mlađi, pa smo se dogovarali da idemo na more u Grčku. Popijemo pivo, svako svojoj kući ode i nema Grčke. Tu mora da postoji neko iza, neka organizacija. Partizan je preozbiljan klub i sistem za takvu priču da bi se samo napravio i potpisao apel i to je to - naglasio je Nikolić.

Informer

Marko Nikolić je ljubimac navijača Partizana

On je dodao da mora da se napravi i javnosti predstavi strategija, jasan plan ko će da preuzme klub, šta će i kako da se uradi.

- Treba da uđe u to neko ko zna kako sve to funkcioniše. Nije tu rešenje samo da se promene jedni za druge. Tu mora da postoji ozbiljan koncept. Jedno vreme su čak bile i dve struje, to se sa nekim pozicijama po Savezu nivelisalo i sada nikakvih opcija nema. Ne znam ni kako su to mislili da izvedu bivši igrači, na osnovu kog znanja, rukovođenja klubom, školovanja, finansija… Malo naivna priča, što se mene tiče. Apsolutno treba da se desi nešto, ali iza toga mora da stoji ozbiljan projekat - poručio je Nikolić.