07.06.2024.

20:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Šok! Ledej napušta Partizan? Tri evroligaša u trci za Amerikancem

Kako prenosi poznati italijanski novinar Andrea Kalconi, krilni centar mogao bi da se vrati u Armani iz Milana. Isti izvor navodi da je Amerikanac čak potpisao predugovor sa "manekenima", kao i da njegovog eventualni dolazak ne znači da će ekipu napustiti Nikola Meli, koji takođe igra na istoj poziciji kao i Ledej. 

Iako momak iz Dalasa ima ugovor sa Partizanom još godinu dana, moglo bi da se dogodi da ovog leta napusti "parni valjak" u koji je stigao pre tri sezone i to upravo iz Armanija. 

Ipak, nije samo klub iz "grada mode" zainteresovan za borbenog krilnog centra. Kako prenosi poznata Instagram stranica "pbg.news" pored Armanija u trci za reprezentativca Azerbejdžana su još dva evroligaška kluba. Ekipa Monaka, koju s klupe predvodi srpski trener Saša Obradović, kao i grčki Olimpijakos. Navodi se da će crno-beli saslušati sve ponude i na kraju u dogovoru sa igračem doneti odluku.

Ledej je prethodnih godina bio jedan od ključnih igrača u redovima Partizana, a pomogao je i u osvajanju titule u ABA ligi prošle sezone. On je ove sezone u Evroligi prosečno beležio 10,2 poena, 4,6 skoka i 1,5 asistencija po utakmici. U ABA ligi u minuloj sezoni imao je učinak od 10,6 poena, 3,7 skokova i jednu asistenciju po meču.