08.06.2024.

11:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan će igrati Evroligu, pregovaramo sa ozbiljnim igračima! Ostojine reči oduševile "grobare"!

Osim toga, čvrsto je uveren da će crno-beli naredne sezone igrati u Evroligi, ali uprkos optimističnim najavama, dodaje i da je nedavno završena sezona bila izuzetno neuspešna što se tiče rezultata.

Partizan u sezoni 2023/24. nije osvojio niti jedan trofej. Sezonu je započeo neuspehom na ABA Superkupu, poražen je od Zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća, a na kraju i u finalu ABA lige i Košarkaške lige Srbije. Doduše, ovo poslednje takmičenje nije završeno na terenu, već za "zelenim stolom", ali uprkos tome, nije tajna da su crno-belima hitno potrebna pojačanja i nova energija u timu.

Mijailović poručuje da su u fokusu igrači koji su nekada igrali za klub iz Humske, kao i neka vrlo ozbiljna košarkaška imena.

- Partizan sledeće sezone vidim pre svega takmičarski mnogo bolje, moramo mnogo bolje da uradimo prelazni rok. Razgovaramo sa nekim ozbiljnim igračima. To je jako važna stvar. Pokušaćemo da u Partizan vratimo neke bivše igrače, koji igraju u Evropi i na nekim drugim košarkaškim tržištima. Da pokušamo da napravimo bolju ekipu, da takmičarski dosta bolje izgledamo - kaže preduzetnik iz Čačka.

Informer

Mijailović nije želeo da svaljuje krivicu ni na koga, već jednostavno gleda u budućnost i kako da popravi stvari.

- Ono što znam, navijači će shvatiti zašto sezona nije bila dobra. Svi su dali od sebe sve. I treneri, igrači, mi kao uprava... Svi su sve odradili, ali je prosto sezona bila neuspešna sa te sportske strane. Ja neću nikakav alibi da pravim, moramo da nastavimo dalje - kaže Mijailović.

Partizanu, nakon što je ostao bez titule ABA lige, ostaje da se nada da će dobiti "specijalnu pozivnicu" Evrolige za nastup u narednoj sezoni. Šanse za to su dobre, dodaje Ostoja.

Ono što je najvažnije za Partizan je da sledeće godine igra Evroligu, u šta čvrsto verujem. Moj cilj je bio, kada sam se vratio u Partizan, da klub finansijski stabilizujem da bih igrao konstantno u Evroligi. Mi ćemo, ako Bog da, treće godine zaredom igrati Evroligu. Mislim da je Evroliga sa Partizanom koji je drugi put najgledaniji tim u Evropi, koja je imala preko 400 miliona pregleda preko raznoraznih sredstava informisanja, dosta zarađuje na marketingu i da smo im potrebni - ističe predsednik Partizana.

Crno-beli su, po svemu sudeći, vrlo aktivni na sklapanju tima za narednu sezonu. Mijailović je nešto ranije otkrio da Bruno Kaboklo, uprkos kršenju klupske discipline, ostaje u Humskoj, a prvo pojačanje biće košarkaš Zadra i dete Crvene zvezde Arijan Lakić.