09.06.2024.

12:48

Foto: ATA Images

Sport

Partizanu i Zvezdi stigla pozivnica za Evroligu! Ovo je uslov koji moraju da ispune da bi igrali u eliti!

Iz Evrolige su saopštili crveno i crno-belima da je u narednom periodu potrebno da uplate ukupno 1.000.000 evra da bi bili deo elite, prenose Instagram stranica "Pbg.news" i portal "Meridian sport", odlično upućeni u dešavanja u Humskoj i na Malom Kalemegdanu!

Kako navode na pomenutoj Instagram stranici, naredne nedelje biće održan sastanak klubova u takmičenju, kada će biti sve jasnije.

"U toku sedmice zakazan je sastanak Borda klubova Evrolige. Partizanu je stigla pozivnica u kojoj su navedeni uslovi za učešće u takmičenju naredne sezone uz zahtev da se izjasni da li želi da uplati milion eura (750.000 za licencu + 250.000 za troškove sudjenja). Ukoliko to ispuni, igraće najelitnije evropsko takmičenje naredne sezone", navodi pomenuta stranica.

Što se tiče crno-belih, iz kluba je u više navrata u finišu sezone bilo optimističnih najava. Prvo je trener Željko Obradović nakon poraza u finalu ABA lige izjavio da je uveren da će njegov klub biti deo elite od jeseni.

Siguran sam da će Partizan igrati Evroligu, jer je Partizan sve uradio i klubovi koji odlučuju i to, nije bilo pitanje da li će neko da pobedi ili izgubi. Jasno je svima da Partizan zbog svega onog što predstavlja u ovom trenutku, zaslužuje da bude deo Evrolige. Nadam se, potrudićemo se, uradićemo sve da budemo članovi Evrolige, ovaj klub zaslužuje zbog 1.000 stvari, zbog tradicije, a i u ovom trenutku kako izgledaju naše utakmice i koliko se o njima priča - govorio je Obradović.

Informer

O ovoj temi govorio je i predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Ono što je najvažnije za Partizan je da sledeće godine igra Evroligu, u šta čvrsto verujem. Moj cilj je bio, kada sam se vratio u Partizan, da klub finansijski stabilizujem da bih igrao konstantno u Evroligi. Mi ćemo, ako Bog da, treće godine zaredom igrati Evroligu. Mislim da je Evroliga sa Partizanom koji je drugi put najgledaniji tim u Evropi, koja je imala preko 400 miliona pregleda preko raznoraznih sredstava informisanja, dosta zarađuje na marketingu i da smo im potrebni - ističe predsednik Partizana.

Sa druge strane, situacija je nešto jasnija u Crvenoj zvezdi. Crveno-beli kao šampioni ABA lige imaju prioritet, ali i za njih važi isto, da moraju da plate da bi bili deo elite.

Držim se onoga što smo pričali sa čelnicima Evrolige u februaru. Posle svega onoga što su dali izjave. Takođe i prdsednik Dejan Bodiroga, koji se zalaže da imamo dva tima u Beogradu. To zaslužujemo. Mi smo sve uradili što je do nas. Prioritet ima tim šampion ABA lige. Treba raditi da oba kluba idu dalje. Ako sve bude onako kako je - govorio je predsednik KK Zvezda Nebojša Čović.