09.06.2024.

22:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Po oprobanom receptu! Stanojević vraća još jednog igrača u Partizan?!

Iskusni defanzivac završio je misiju u kiparskoj Omoniji, slobodan je igrač i sve češće se povezuje sa povratkom u Humsku. On može da pokrije pozicije na desnom beku i štoperu, a već je sarađivao sa trenerom Aleksandrom Stanojević (50), koji će takođe, po treći put, sesti na klupu Partizana.

Temperamentni strateg ceni kvalitete momka rodom iz Leška na Kosovu i Metohiji, koji je u periodu od 2017. do 2020. godine, a potom i u sezoni 2021/22. branio boje "parnog valjka". Ukupno je odigrao 166 mečeva, dao devet golova i upisao sedam asistencija, uz osvojena dva trofeja Kupa Srbije.

Leta 2022. prešao je u klub iz Nikozije bez obeštećenja, a sada bi isto tako mogao da se vrati na Topčidersko brdo. Poznato je da Stanoje voli da se oslanja na igrače u koje ima poverenja, a pritom često je znao da vraća bivše prvotimce u klub, poput Lazara Markovića, Miloša Jojića, Marka Jevtovića, Aleksandra Miljkovića...

Ono što je jasno kao dan, Partizanu treba potpuna rekonstrukcija poslednje linije tima. Osim golmana Aleksandra Jovanovića i kapitena Svetozara Markovića, svi ostali su debelo podbacili. 

Informer

Nemanja Miletić

Desni i levi bek, kao i još jedan štoper, prioriteti su u predstojećem prelaznom roku. Pominjalo se čak i da bi nekadašnji kapiten Slobodan Urošević mogao da se vrati, ali to je daleko od realizacije, jer ima aktivan ugovor sa Arisom iz Limasola do juna sledeće godine.

Takođe, u opciji je i reprezentativac BiH, štoper Nihad Mujakić (26) iz turskog Ankaragučua, kao i njegov saigrač Uroš Radaković (30), a spekuliše se i o vezisti Ivanu Milosavljeviću (24) iz TSC-a.

Podsetimo, crno-bele je zasad pojačao samo napadač Đorđe Jovanović (25), koji je prošao kompletnu omladinsku školu kluba iz Humske, a stigao je iz Bazela.