12.06.2024.

11:38

Foto: Starsportphoto

Sport

Gotovo je! Stanojević potpisao, Partizan zvanično ima novog trenera!

Ono što je Informer prvi najavio, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu - popularni Stanoje počeće treći mandat u Partizanu.

Nekadašnji vezista dogovorio je sve uslove sa upravom "parnog valjka", a na saradnju se obavezao do juna 2027. Sutra će biti obavljena i promocija na stadionu u Humskoj.

Temperamentni stručnjak tako će naslediti Alberta Nađa, koji je posle smene Igora Duljaja vodio ekipu u finišu minule sezone i uspeo da zadrži drugo mesto na tabeli. Samim tim crno-beli su obezbedili da ovog leta igraju kvalifikacije za Ligu šampiona, u kojima će krenuti od 2. kola.

Stanojević je prvi put samostalno vodio Partizan od aprila 2010. do 2012, kada je osvojio dve titule prvaka države i jedan trofej Kupa Srbije. U drugom mandatu, od septembra 2020. do maja 2022. nije imao toliko uspeha, ali je zato doveo tim do osmine finala Lige konferencija.

U trenerskoj karijeri radio je još i kao selektor naše omladinske selekcije, ali i u Sremu, Dalijenu, Peking Guanu, Makabiju iz Haife, Pekingu BG, PAOK-u, Al Kadisiji i Peking Reneu. Poslednji angažman imao je od januara do oktobra 2023. u turskoj Konji.

Informer

Aleksandar Stanojević

Njegovim povratkom na Topčidersko brdo doći će i do mnogih promena u stručnom i igračkom kadru. Poznato je da će mu saradnici biti Branko Vukašinović, Radomir Koković, Miljan Kulić, Đorđije Ćetković, dok će za golmane biti zadužen Aleksandar Kirovski.

Analitika će biti poverena Lazaru Tomiću, tu je i mladi Miloš Podunavac, a ostaje i bivši kapiten Marko Jovanović. 

Prema poslednjim informacijama, ubuduće će za fizičku pripremu biti zadužen stručnjak za kondiciju Bojan Stamatović (38), koji je radio u klubovima poput Sarajeva, Gectepea, CSKA iz Sofije, Balzana, Al Itifaka, Al Tavona i OFK Beograda.