15.06.2024.

16:28

Foto: Reuters

Sport

NBA as se nudi Partizanu! Voleo bih da zaigram tamo!

Garza je u poslednje dve godine pod ugovorom sa Minesotom, ali ne dobija šansu tako često, pa je s vremena na vreme u Razvojnoj ligi. On je sada dao intervju za "Eurohoops" gde je govorio o evropskoj košarci i kako kaže, postoji mogućnost da uskoro zaigra u Evroligi.

Prema njegovim rečima, atmosfera koju prave navijači u elitnom takmičenju je fantastična, a Partizan je pravi primer za to.

- Ima mnogo sjajnih timova, voleo bih da igram za bilo koga u Evroligi. Kada vidite gužve kao što su Partizan, Fenerbahče i sve te različite ekipe sa takvim ambijentom. Ima toliko sjajnih klubova. Mogu ih navesti bukvalno sve. Bilo koji od njih bi bio veoma zabavan. Bio bih veoma zahvalan i blagosloven da budem deo bilo kog tima u Evropi - kaže Garza.

Nije tajna da je Partizan u potrazi za visokim košarkašima nakon odlaska Frenka Kaminskog. Košarkaški insajderi prenose da je klub iz Humske zainteresovan i za centra Fenerbahčea Džonatana Motlija, a još mnoga imena dovode se u vezu sa vicešampionom ABA lige. Poslednji u nizu koji se spominje kao potencijalno pojačanje je Luka Vildoza, argentinski košarkaš iz redova Panatinaikosa, koji je u sezoni 2022/23. igrao za Crvenu zvezdu.

Ono što je sigurno, Partizan na leto očekuje ozbiljna rekonstrukcija tima, pošto klub napušta i kapiten Kevin Panter, koji je dogovorio saradnju sa Barselonom.