17.06.2024.

11:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Oglasio se Vazura! Evo šta je rekao o protestu navijača!

Podsećamo, nekoliko hiljada navijača Partizana okupilo se u nedelju na protestu u centru Beograda, gde su još jednom izneli svoje zahteve, od kojih su najvažniji da se traže momentalne ostavke predsednika kluba Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure.

Informer

Generalni direktor kluba iz Humske istakao je na prvoj prozivci Aleksandra Stanojevića da će tokom sledeće nedelje doći do određenih promena u rukovodstvu, ali se i osvrnuo na proteste navijača.

- Ne želim da komentarišem proteste, ali kada se već to od mene traži, žao mi je što se to dešava. Nadam se da će se stav u nekom trenutku promeniti. Navijači koji protestuju imaju svoje metode, međutim organi kluba su izabrani legalno. Postoji Skupština kluba - poručio je Miloš Vazura.

Informer

On je tom prilikom govorio i o potencijalnim pojačanjima "parnog valjka" u letnjem prelaznom roku.

- Stanojević je najveće pojačanje iz moje perspektive, ali ćemo dovoditi i igrače. Bilo je istovremeno i mnogo teško i mnogo lako dovesti Stanojevica. Veliki je partizanovac i sa te strane je bilo lako, ali je situacija oko kluba je komplikovana. Ipak, presudilo je što je veliki navijač Partizana. Kada su igrači u pitanju, prošle sezone smo angažovali 15-16 fudbalera i okosnica će biti zadržana, međutim sigurno će doći još četiri ili pet fudbalera. Đorđe Jovanović je već tu, a očekujemo bar još četiri igrača. Trener želi da ima formiran tim što pre, ali klubovi u ovom periodu godine odugovlače i traže više novca. Imamo igrače sa kojima pregovaramo već duže vreme i očekujem da neki transferi budu realizovani već u narednim danima - dodao je on.

Informer

Generalni direktor Partizana govorio je i o eventualnim odlascima, a iskoristio je priliku i da "pecne" čelnike iz tabora večitog rivala.

- Prelazni rok je živa stvar. Razgovarali smo sa Saldanjom i dogovorili da bude fokusiran na tim do kraja kvalifikacija. Imamo interesovanje za njega, ali i za druge igrače. Ipak, prelazni rok nije praktično ni počeo i ima vremena. Očekujem da će se oko odlazaka i dolazaka znati više za oko 15 dana. Ne znam koliko ćemo zaraditi od prodaja, nisam vidovit kao kolega iz Zvezde koji najavljuje koliko će profitirati. Kada prodamo igrača obelodanićemo. Svakako, biće prodaja i to bolje nego što smo planirali - zaključio je Vazura u razgovoru za Mocart sport.