17.06.2024.

12:55

Foto: FK Partizan

Sport

"Parni valjak" upalio motore! Evo šta je Stanojević rekao o pojačanjima! (FOTO)

Novi-stari trener crno-belih Aleksandar Stanojević na startu priprema može da računa na 24 fudbalera, kao i na nekolicinu igrača koji su prekomandovani iz omladinske škole. Produženi letnji odmor dobili su stranci, Gajas Zahid, Bibars Natho, Ksander Severina, Aldo Kalulu i Nejtan de Medina i oni će se ekipi pridružiti za nekoliko dana.

Informer

Evo i kompletnog spiska igrača koji su odradili prvi trening u SC Teleoptik:

Golmani: Aleksandar Jovanović, Miloš Krunić, Nemanja Stevanović i Vukašin Jovanović.

Defanzivci: Marko Živković, Aleksandar Filipović, Aranđel Stojković, Milan Roganović, Mihailo Petrović, Bojan Kovačević, Nikola Miličić, Nikola Simić, Svetozar Marković i Nikola Antić,

Vezisti: Aleksandar Šćekić, Ognjen Ugrešić, Aleksa Janković, Mateja Stjepanović, Leonard Ovusu i Frenk Kanute.

Napadači: Janko Jevremović, Bogdan Mirčetić, Jung-In Goh, Dimitrije Janković, Nemanja Trifunović, Mihajlo Petković, Nemanja Nikolić, Samed Baždar, Mateus Saldanja, Đorđe Jovanović i Dušan Jovanović.

Informer

Stanojević, koji započinje svoj treći mandat u Partizanu, istakao je da bi u narednim danima trebalo da bude i nekih novih lica u Humskoj.

- Došao sam u poznatu sredinu, ali sa željom da sve nadogradimo. Oko 80 odsto igrača se promenilo, a prošlo je samo dve godine, što govori za sebe. Plan je da od 21. juna nastavimo sa radom u Sloveniji, a sa nama su trenutno i mladi igrači iz škole koje želim da vidim. Razgovarao sam sa rukovodstvom oko pojačanja, sa nekim igračima su u toku završni pregovori i očekujem da budu dogovoreni transferi narednih dana - istakao je šef stručnog štaba Partizana za Mocart sport.

Informer

Prvi deo priprema "parni valjak" obaviće u Beogradu do 20. juna, kada će otići u Sloveniju. Tamo će se zadržati do 28. juna i planirano je da crno-beli u Termama Čatež odigraju i dva pripremna meča protiv ekipe Bravo i Borca iz Banjaluke. Zatim je planiran povratak u Beograd, dok će završni deo priprema biti održan u Rusiji, gde će "parni valjak" odigrati "bratski turnir", na kom će igrati protiv moskovskih klubova Dinama, 3. jula i CSKA 7. jula. Novu sezonu Partizan otvara 20. jula gostovanjem u Kruševcu protiv Napretka u prvom kolu Superlige Srbije.

Crno-beli će prve evropske utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, igrati 23. i 30. jula, a posle žreba 19. juna saznaće da li će im rival biti Fenerbahče ili kijevski Dinamo.