19.06.2024.

12:17

Foto: Tanjug

Sport

Partizan dobio prvog rivala u LŠ! Crno-beli idu na Dinamo

Dinamo je osvojio drugo mesto u ukrajinskom prvenstvu prošle sezone, iza najvećeg rivala Šahtjora iz Donjecka. Prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona su na programu 23. i 24. jula. Revanši se igraju 30. i 31. 

Prva utakmica biće odigrana na neutralnom terenu zbog rata u Ukrajini, a još nije odlučeno gde. Dinamo je prošle sezone Evropu igrao u Rumuniji, na stadionu Rapida iz Bukurešta. 

Igrački kadar Dinama čine uglavnom domaći igrači, prva zvezda Dinama je Andrej Jarmolenko, dok su od stranaca u ekipi Nigerijac Benito i Senegalac Samba Dijalo. Tim je procenjen na 69,4 miliona evra

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE

STAZA ŠAMPIONA

Ludogorec/Dinamo Batumi - Pjunik/Dinamo Minsk

APOEL Nikozija - Petrokub/Ordabasi

Ferencvaroš - Nju Seints/Dečić

PAOK - Borac Banjaluka/Egnatija

Bode - RFS/Larne

Malme - KI Klaksvik/Diferdanž 03

Šamrok/Vikingur - Sparta Prag

Balkani/Santa Koloma - Midtjiland

LIGAŠKA STAZA

Dinamo Kijev - Partizan

Lugano - Fenerbahče

Danas će biti održan žreb za kvalifikacie za Ligu Evrope, a u drugom kolu igraće Vojvodina. Sastaće se "lale" sa rivalom 25. jula i 1. avgusta, a potencijalni rivali su Ajaks, Molde iz Norveške, Rapid iz Beča, Trabzonsport iz Turske i belgijski Serkl Briž. 

Poslednji će svog rivala saznati Radnički iz Kragujevca koji će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija morati da igra sa rumunskim Klužom, Spartakom iz Trnave, jermenskim Araratom ili pobednikom dvomeča Dinamo Tbilisi - Mornar Bar. Kao i u Ligi Evrope, datumi utakmica su 25. jul i 1. avgust, a žreb će početi u 14.00.