19.06.2024.

13:06

Foto: ATA Images

Sport

Kralj oprezan pred Dinamo: Neće biti lako, ali Partizan je veliki klub!

Prva utakmica je na programu 23. ili 24. jula 2024. godine. Sportski direktor Ivica Kralj poručuje da su crno-beli svesni protiv kakvog rivala igraju.

- Svi znamo kakvu jačinu imaju kvalifikacije za Ligu šampiona, kao i svaki tim pojedinačno koji je njihov učesnik. Imamo samo četri nedelje ispred nas, ali i veliki motiv da se pokažemo u najboljem svetlu protiv jedne ekipe kakva je Dinamo - kazao je Kralj za sajt kluba.

Zbog kazne od prošle godine crno-beli će meč u Humskoj igrati pred praznim tribinama.

- Sutra polazimo na drugi deo priprema gde ćemo do 10. jula odmeriti snage sa protivnicima koji su na nivou Lige šampiona i tako imati realnu sliku pred početak kvalifikacija. Znamo da neće biti lako, ali Partizan je veliki klub i uvek je najbolje igrao ovakve utakmice. Za ekipu Dinama ne treba trošiti reči, klub sa tradicijom i izuzetnim timom. Žao nam je što ćemo utakmicu kod kuće igrati bez publike budući da je na snazi UEFA kazna od prošle godine, jer prisustvo navijača daje posebnu draž svakom takmičenju - rekao je Kralj posle žreba u Nionu.

Informer

Crno-beli će formu finiširati u Sloveniju. Tamo će se zadržati do 28. juna i planirano je da crno-beli u Termama Čatež odigraju i dva pripremna meča protiv ekipe Bravo i Borca iz Banjaluke. Zatim je planiran povratak u Beograd, dok će završni deo priprema biti održan u Rusiji, gde će "parni valjak" odigrati "bratski turnir", na kom će igrati protiv moskovskih klubova Dinama, 3. jula i CSKA 7. jula. Novu sezonu Partizan otvara 20. jula gostovanjem u Kruševcu protiv Napretka u prvom kolu Superlige Srbije.