20.06.2024.

20:10

Foto: EPA

Sport

Zvanično: Još jedan kapitalac potpisao za Partizan! NBA bek obukao crno-beli dres (FOTO)

Ozvaničio je Partizan danas svoje drugo pojačanje za narednu sezonu pošto je crno-beli dres zadužio Ife Lundberg. Bio je to samo početak aktivnosti srpskog vicešampiona na tržištu budući da je nekoliko sati kasnije u Humsku stigao i Frank Nilikina. Francuski reprezentativac se nakon sedam sezona u NBA ligi vraća u Evropu, a sa Partizanom je potpisao dvogodišnji ugovor. 

Nilikina je rođen 1998. godine u Belgiji, prve seniorske minute upisao je u dresu Strazbura 2015. godine, a dve sezone kasnije biran je kao osmi pik na NBA draftu. Tokom sedmogodišnjeg boravka u Americi omaleni plejmejker branio je boje Njujork Niksa, Dalas Maveriksa i Šarlot Hornetsa. 

Organizator igre standardan je i reprezentativac Francuske, a sa "trikolorima" je osvojio i dve medalje na velikim takmičenjima pošto je na Olimpijskim igrama u Tokiju bio srebrni, a na Svetskom prvenstvu u Kini bronzani. 

Frank Nilikina u NBA ligi je upisao 321 utakmicu i za to vreme prosečno beležio 4,8 poena, 1,8 skokova i 2,2 asistencije. U Njujorku su imali ogromna očekivanja od Francuza, ali su povrede sprečile da njegov razvoj ode u pravom smeru. Prošle sezone je u dresu Šarlota odigrao svega pet utakmica.