21.06.2024.

12:48

Foto: EPAIMAGES

Sport

Bombastično pojačanje stiže u Humsku! Partizan pronašao kapitalca "preko bare"

Nova razočaravajuća sezona je iza Partizana, a četvrtu godinu uzastopno crno-beli nisu došli do trofeja. Upalilo je to alarme u Humskoj, uprava je ekspresno reagovala, dovela pojačanje u rukovostvo, angažovan je novi-stari trener - Aleksandar Stanojević, a odmah nakon toga krenulo se u rekonstrukciju igračkog kadra.

Prvi je dres Partizana zadužio napadač Đorđe Ivanović, uskoro se očekuje i ozvaničenje saradnje sa reprezentativcen Bosne i Hercegovine - Nihadom Mujakićem, a put Humske trebao bi da krene još jedan iskusni internacionalac. Kako prenosi "pbg.news" na meti crno-belih je vezista Minesote - Kervin Arijaga. 

Reprezentativac Hondurasa trenutno brani boje Minesote u MLS ligi, a u Humsku stiže na insistiranje Aleksandra Stanojevića. Novi trener Partizana želeo je Arijaga i dok je radio u turskoj Konji, nije uspeo da ga angažuje, ali sada je vrlo blizu toga. Navodno, crno-beli će na ime obeštećenja izdvojiti 500.000 dolara u tri rate. 

Crno-beli Kevina Arijaga vide kao naslednika Denila Kastilja. Radi se o veznom igraču sa izraženim fizičkim sposobnostima, visok je 190 centimetara, a dobre igre u MLS-u dovele su ga u vezu sa brojnim klubovima iz Evrope. Partizan je brže reagovao i, pred nosom, ukrao pojačanje Kajzeslauternu. 

Partizan je sa Minesotom vrlo brzo dogovorio sve finansijske uslove, ali je Kevin Arijaga želeo da u MLS-u ostane do kraja sezone, odnosno - 20. jula. Ipak, Aleksandar Stanojević insistirao je da se reprezentativac Hondurasa što pre preseli u Evropu kako bi stigao na pripreme u Sloveniju. 

Pored dresa Minesote, Arijaga je u karijeri nastupao za Platense i Maraton u Hondurasu, a za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 25 utakmica i postigao tri gola. Ima 26 godina i ove sezone je u MLS-u zabeležio 12 mečeva uz tri postignuta pogotka.