21.06.2024.

22:09

Foto: USA Today

Sport

Oglasio se novi košarkaš Partizana: Hvala na prilici da igram u jednoj od najlepših atmosfera na svetu (VIDEO)

Potvrdio je Partizan da je doveo Frenka Nilikinu (25), a on sada otkrio da jedva čeka da zaigra pred "grobarima".

Momak koji je posle sedam godina napustio NBA ligu, gde je branio boje Njujorka, Dalasa i Šarlota, odlučio je da prihvati poziv iz Beograda i ponovo se okuša u Evropi, gde je na početku karijere nosio dres Strazbura.

Plejmejker koji je sa "trikolorima" osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021, kao i bronzu na Svetskom prvenstvu 2019. u Kini, oglasio se preko svog Instagram profila.

"Ćao "grobari", ja sam Frenk Nilikina. Samo želim da se zahvalim na prilici da igram u Areni, u jednoj od najlepših atmosfera na svetu. Čoveče, napred Partizan", napisao je košarkaš koji je zapravo rođen u Belgiji.

Pre njega, u tabor kluba iz Humske stigao je bek Ife Lundberg (29) iz Virtusa, vratio se srpski as Vanja Marinković (27) iz Baskonije, dok je najavljen i dolazak mladog Arijana Lakića (24) iz Zadra.

S druge strane, crno-bele je napustio kapiten Kevin panter i prešao u Barselonu, dok se Zek Ledej vraća u Armani iz Milana. Saradnja se neće nastaviti sa Frenkom Kaminskim i Pi Džej Doužerom, dok je i dalje nizvestan status Džejlina Smita, Ognjena Jaramaza, Džejmsa Nanelija, Uroša Trifunovića, Danila Anđušića, Alena Smailagića...