22.06.2024.

23:25

Foto: EPAIMAGES

Sport

Partizan niže pojačanja! Iskusni Amerikanac ponovo u crno-belom!?

Postalo je jasno poslednjih dana da se u satavu Partizana sprema totalna rekonstrukcija pred narednu sezonu. Crno-beli tabor napustili su Kevin Panter, Zek Ledej, Pi-Džej Doužer, Frenk Kaminski, dok je budućnst Džejmsa Nanelija i Alena Smailagića još uvek pod znakom pitanja. Bio je to dovoljan znak da će brojna pojačanja ovog leta stići u Humsku, a neka su već i ozvaničena. 

Seriju pojačanja otvorio je Vanja Marinković koji se vratio u Partizan nakon pečalbe u Španiji. Nakon srpskog reprezentativca crno-beli dres zadužili su Ife Lundberg i Frenk Nilikina, ali to nije kraj aktivnostima srpskog vicešampiona na tržištu. Kako javlja dobro obavešteni novinar - Arel Ginsber, Partizan je krenuo po još jednog plejmejkera. 

Navodno, crno-beli su poslali zvaničnu ponudu na adresu Najdžela Vilijamsa-Gosa. Iskusni Amerikanac prošle sezone nosio je dres Olimpijakosa i predvodio Pirejce do plasmana na završni turnir Evrolige. Ipak, problem bi mogao da predstavlja ugovor organizatora igre sa crveno-belima budući da je prošlog leta, nakon dolaska iz Reala, stavio paraf na dvogodišnju saradnju. 

Informer

 

Ipak, Arel Ginsber javlja da Vilijams-Gos razmatra mogućnost odlaska iz Olimpijakosa. Partizan to želi da iskoristi i u svoje redove vrati još jednog iskusnog košarkaša. Amerikanac je, inače, već nosio dres Partizana i to u sezon 2017/18. Nakon samo jedne godine dobio je poziv Olimpijakosa, potom je nastupao u Juti, Lokomotivi Kubanj, Real Madridu pre nego što se prošlog leta vratio u Olimpijakos. 

Prošle sezone je u Evroligi prosečno beležio 9,1 poen, 2,3 skoka i 3,3 asistencije u dresu Olimpijakosa. Posebno dobar bio je baš protiv Partizana u 32. kolu kada su crveno-beli slavili u Beogradskoj areni i pokvarili planove crno-belih da se domognu plej-ina elitnog takmičenja. 

Šuška se da bi put Beograda mogao da krene i Isak Bonga. Reč je o krilnom centru koji je prošle sezone branio boje Bajerna, standardan je reprezentativac Nemačke i bio je deo nacionalnog tima prošle godine na Mundobasketu. Tada su "panceri" postali šampiona sveta.