23.06.2024.

18:54

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sport

Još jedan odlazak iz Humske!? Reprezentativac Srbije napušta crno-bele!

Burno je ovih dana u životu i karijeri Alena Smailagića. Dan nakon što je stao na "ludi kamen", stiže vest da je popularni Smajli postigao dogovor sa Žalgirisom. Tu informaciju preneo je "Mocart sport" koji ističe da je litvanski evroligaš potencijalnom reprezentativcu Srbije ponudio fenomenalne uslove.

Informer

Nedeljama unazad trajale su spekulacije u vezi sa budućnošću Smailagića u dresu Partizana. Ugovor sa crno-belima istekao mu je na kraju sezone, a iako su pregovori o produžetku saradnje dugo trajali, dve strane nisu uspele da pronađu zajednički jezik.

Informer

Smailagić je u minuloj sezoni imao mnogo problema sa povredama, zbog čega nije pružio partije na nivou na kojem je igrao prve dve godine u crno-belom dresu. Prosečno je u minuloj sezoni Evrolige beležio 5.5 poena uz 2.2 skoka. Bio je nešto efikasniji u ABA ligi gde je u proseku postizao 8.1 poen i 4.3 skoka. Podsećamo, za njegove usluge bila je zainteresovana i Baskonija, ali po svemu sudeći nekadašnji prvak Evrope bio je najbrži u trci za njegovim potpisom.