28.06.2024.

11:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Smajli ima novi klub! Evo s kojim poznatim trenerom će sarađivati!

Crno-beli su juče potvrdili da su se rastali sa mladim krilnim centrom nakon tri godine saradnje, a on nije dugo čekao na novi klub. Ono što se spekulisalo prethodnih dana sada je dobilo potvrdu, pa će povremeni srpski reprezentativac ubuduće nositi dres "zelenih".

Popularni Smajli je sa litvanskim velikanom potpisao ugovor na jednu plus jednu sezonu. U Kaunasu će sarađivati sa čuvenim trenerom Andreom Trinkijerijem (55), koji je od 2018. do 2020. vodio upravo Partizan.

- Veoma sam srećan što sam postao član Žalgirisa. Radujem se borbi, pobedama, kao i upoznavanju sa navijačima i igračima - poručio je doskorašnji ljubimac "grobara".

Momak koji je tri godine proveo i u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je bio član Golden Stejta, ponovo će imati priliku da igra u Evroligi. Minule sezone je imao prosek od 5,5 poena i 2,2 skoka za skoro 16 minuta provedenih na parketu.

Informer

Smailagić i Lekavičius postaju saigrači

U Žalgirisu ne kriju da su zadovoljni što su uspeli da angažuju Smailagića, što je potvrdio i sportski direktor Gediminas Navickas.

 Posle odlaska Rolanda Šmita, bio nam je potreban visok igrač kao što je Alen. Može da produži teren, da šutira sa distance, borben je pod košem... On je igrač dobrog karaktera i veština, trener će sigurno biti u stanju da ga iskoristi na pravi način - rekao je Navickas.