28.06.2024.

17:47

Foto: profimedia

Sport

Novo pojačanje stiže u Humsku! Partizan našao levog beka u komšiluku!

Najavio je novi-stari trener Partizana Aleksandar Stanojević da pozicija levog beka mora pod hitno da se pojača ovog leta, jer kao opciju ima samo Nikolu Antića, a rukovodstvo kluba na dobrom je putu da mu tu želju i ispuni.

Prvotimac Rapida iz Bukurešta prvi je pik "parnog valjka", a prema navodima tamošnjeg portala "ProSport", još samo detalji dele sve tri strane od konačnog dogovora.

Naime, mladi reprezentativac Rumunije bi u tabor srpskog viceprvaka trebao da dođe na jednogodišnju pozajmicu, pošto ima važeći ugovor do juna 2027. Takođe, Beograđanim će imati opciju da, ukoliko budu zadovoljni, otkupe Borzu za tačno dva miliona evra.

Naime, Andreja u njegovoj zemlji smatraju jednim od najvećih talenata i budućom zvezdom seniorske selekcije, koja trenutno blista na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Fudbalska opservatorija (CIES) prošle godine ga je proglasila za trećeg najperspektivnijeg levog beka na Starom kontinentu, u konkurenciji do 20 godina, iza Miloša Kerkeza (Bornmut) i Alehandra Baldea (Barselona).

Informer

Andrej Borza na pragu Humske

Momak rođen u gradu Navodari je prošao fudbalsku akademiju legendarnog asa Georgija Hadžija, potom je nastupao za Farul, da bi prošlog leta prešao u Rapid. Minule sezone je upisao 38 nastupa u svim takmičenja, a imao je i dve asistencije.

Zanimljivo, rumunski mediji prenose da je Borza čak trebao da bude i deo "A" tima na EP, ali ga je u martu selektor Edvard Jordanesku kaznio zbog nediscipline. Razlog je što je defanzivac uhvaćen u noćnom provodu sa klupskim kolegom Aleksandrom Albuom, nakon Rapidovog poraza od Jašija.

Zbog toga ga je prvo sankcionisao klub, a potom i kormilar reprezentacije. Nisu pomogli ni javna izvinjenja i pokajanje, ostao je bez mesta u avionu za Nemačku, ali se svakako od njega očekuje da u budućnosti postane oslonac državnog tima.