29.06.2024.

01:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Buuum! Partizan doveo dva pojačanja u kasne sate!

Nije tajna da će crno-beli totalno renovirati roster, da će ovog leta u klub stići mnogo novih imena, a večeras, i to kasne sate, dvojica evroligaških igrača dogovorila su saradnju sa Beograđanima.

Prvo, ono što se prethodnih dana najavljivalo sada se i obistinilo - Sterling Braun (29) će obući dres Partizana. Amerikanac je prošle sezone nastupao za nemačku Albu, za koju je u najjačem klupskom takmičenju imao prosečan učinak od 11,2 poena, 3,3 skoka i 2,4 asistencije po meču.

Momak iz Ilionisa igra na poziciji krila, ali može da odgovorima i zadacima na beku. Učestvovao je na NBA draftu 2017. godine, kada ga je u drugoj rundi kao 46. pika izabrala Filadelfija.

Međutim, trejdovan je u Milvoki, gde je proveo četiri sezone, a potom je branio boje i Viskonsina, Hjustona, Dalasa, Reptorsa 95 i LA Lejkersa, pre nego što je u avgustu prošle godine odlučio da se okuša u Evropi i potpiše za tim iz Berlina.

Braun se očigledno svideo treneru Željku Obradoviću, pa je "parni valjak" aktivirao otkupnu klauzulu, platio 200.000 evra i potpisao dvogodišnji ugovor sa zvučnim pojačanjem.

Informer

Sterling Braun

Ipak, to nije bilo sve. Samo sat vremena kasnije stigla je još jedna zvučna vest, da se u Humsku seli i Tajrik Džons (27). Doskorašnji centar Efesa postigao je dogovor sa čelnicima viceprvaka ABA lige i takođe potpisao saradnju do leta 2026.

On je visok 206 centimetara, izuzetno fizički snažan, a za tursku ekipu je u Evroligi prosečno beležio 7,2 poena i 4,3 skoka po utakmici.

Informer

Tajrik Džons

Amerikanac se nije okušao u NBA ligi, na draftu 2020. nije bio izabran, nakon školovanja na koledžu Ksavijer. Na Stari kontinent je stigao iste godine, a pored Istanbula, iskustvo je sticao još i u Hapoelu iz Tel Aviva, Pezaru i Turk Telekomu.

Podsetimo, pre Brauna i Džonsa, crno-bele su pojačali još i Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina. Očekuje se ozvaničenje saradnje sa mladim Mariom Nakićem i Arijanom Lakićem, a navodno je blizu i nemački reprezentativac Isak Bonga.

S druge strane, otišli su kapiten Kevin Panter (Barselona), Zek Ledej (Armani), Alen Smailagić (Žalgiris), dok su ugovori istekli i Frenku Kaminskom, Pi Džej Doužeru, Danilu Anđušiću, Urošu Trifunoviću, Džejmsu Naneliju...