30.06.2024.

12:01

Foto: Starsport/EPA

Sport

Buran prelazni rok KK Partizan! Ovi igrači su došli, ovi dogovoreni, a neki se još čekaju!

Košarkaški klub Partizan na putu je da sklopi pravi drim-tim za sledeću sezonu! Aktuelni vicešampion ABA lige izuzetno je aktivan na tržištu ovog leta, pa je dosad ozvaničio ili dogovorio dolazak čak devetorice novih igrača, a na putu je i deseti, čime bi verovatno bila kompletirana vrlo snažna ekipa za Evroligu i regionalno takmičenje!

Nekadašnji šampion Evrope odmah po okončanju sezone uspeo je da vrati srpskog reprezentativca Vanju Marinkovića, a potom da dovede i dva vrlo jaka pojačanja na spoljnim pozicijama - Ifea Lundberga iz Virtusa i Frenka Nilikinu iz Šarlota. Vanja je klasičan bek, dok druga dvojica mogu da igraju na pozicijama plejmejkera i beka.

Prema navodima pouzdanih košarkaških insajdera, dogovor je postignut sa krilnim centrom Ajzeom Majkom (Burg), krilom Isakom Bongom (Bajern), bekom Sterlingom Braunom (Alba) i centrom Tajrikom Džonsom (Efes). Zanimljivo, sa njima četvoricom klub je uspešno okončao pregovore u subotu.

Još ranije je poznato da ce u Humsku i plej Zadra Arijan Lakić i Krilo Igokee Mario Nakić, dok najnovije vesti kažu da će crno-beli dres zadužiti i iskusni centar Valensije Brendon Dejvis. Dakle, to je deset novih pojačanja u rekordnom roku, što samo potvrđuje ozbiljnu nameru trenera Željka Obradovića i klupskog rukovodstva da u potpunosti rekonstruišu ekipu.

Obradović je upravo o tome nedavno i govorio.

- Apsolutno sam svestan da ova sezona nije uspešna. Prvi ću to i da kažem. A kada je tako, onda se radi sledeće - ili se menja trener ili se menjaju igrači. Uprava je dala meni poverenje i na tome sam zahvalan. Pokušaću da to opravdam, imam još mnogo energije da radim i nadam se da ću opravdati poverenje - poručio je Željko Obradović u nedavnom intervjuu za "N1".

Informer

Ostaje da se vidi da li je tu kraj pojačanjima crno-belih, kao i kakav je status igrača iz prošle sezone koji nisu napustili Humsku. U pitanju su, pre svih, Aleksa Avramovic, Bruno Kaboklo i Džejlin Smit, a neizvesna je sudbina Uroša Trifunovića i Danila Andušića, kojima je ugovor istekao.

Smit kaže da ima želju da ostane, ali da su pregovori utihnuli.

- Nadam se da ću se vratiti u Partizan. Nisam razgovarao sa ljudima iz kluba nedelju dana. Mojoj porodici se sviđa Beograd i sa te strane voleo bih da se vratim u klub - kaže za "Mocart sport" Smit.

Informer

Podsetimo, klub su već napustili Kevin Panter, Zek Ledej, Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski, Alen Smailagić, a verovatno i Džejms Naneli, kojem je istekao ugovor i nije bilo priče o produžetku.

Još jedan igrač koji neće nastupati za Partizan naredne sezone je poljski univerzalac Mateuš Ponjitka! Iako je imao opciju u ugovoru da u Partizanu igra i naredne sezone, on sam je potvrdio da nije u planovima trenera Željka Obradovića i da je završio epizodu u crno-belom dresu.

- Tačno je, napuštam Partizan - rekao je Ponjitka kratko.

Poljak je u Humsku stigao prošlog leta kao veliko pojačanje, a tek u finišu sezone pokazao je "znake života". Pre toga, bio je više povređen i van forme.


POJAČANJA PARTIZANA                          
Vanja Marinković (bek) Baskonija zvanično
Ife Lundberg (plej/bek) Virtus zvanično
Frenk Nilikina (plej/bek) Šarlot zvanično
Ajzea Majk (krilni centar) Burg dogovoren
Isak Bonga (krilo) Bajern dogovoren
Arijan Lakić (plej) Zadar dogovoren
Mario Nakić (Igokea) krilo dogovoren
Tajrik Džons (centar) Efes dogovoren
Sterling Braun (bek/krilo) Alba dogovoren
Brendon Dejvis (centar) Valensija pred potpisom

ODLASCI IZ PARTIZANA                          
Kevin Panter - Barselona
Zek Ledej - Armani
Alen Smailagić - Žalgiris
Mateuš Ponjitka - nema klub
Pi Džej Doužer - nema klub
Frenk Kaminski - nema klub
Džejms Naneli - nema klub
Uroš Trifunović - nema klub
Danilo Anđušić - nema klub

Ognjen Jaramaz ?
Aleksa Avramović ?
Džejlin Smit ?