01.07.2024.

07:07

Foto: FK Partizan

Sport

Kako će izgledati Partizan pod palicom Stanojevića?! Iznenađenje na desnom beku

Fudbaleri Partizana odradili su najteži deo priprema u Sloveniji, napunili pluća, a sada ih očekuje foto-finiš i "glancanje" tima za start nove sezone. Ekspedicija kluba iz Humske danas će krenuti put Rusije, gde će boraviti desetak dana i odigrati tri izuzetno jake prijateljske utakmice.

Srpski vicešampion će prvo učestvovati na "Bratskom kupu" u Moskvi, u okviru kojeg će odmeriti snage sa Dinamom (3. jul) i bratskim CSKA (7. jul). Takođe, plan je da generalna proba pred početak Superlige za crno-bele bude okršaj sa Lokomotivom (10. jul).

Ono što sve simpatizere "parnog valjka" zanima svakako je vezano za sastav ekipe i način igre. Dobro je poznato kakav stil gaji i forsira Stanojević, kojem je ovo treći mandat na klupi, tako da ni ovoga puta neće biti mnogo drugačije.

Fizička sprema, disciplina, brzina, efikasnost, čvrstina u odbrani... To je ono što trener i njegovi saradnici u stručnom štabu žele, a već se mogu i naslutiti prvi obrisi kostura tima.

Informer

 

Dva pojačanja su već angažovana u poslednjoj liniji, koja je minule sezone bila i najveći problem. Tako bi tandem štopera trebali da čine kapiten Svetozar Marković i novajlija Nihad Mujakić, koji je stigao iz Ankaragučua. Među stativama je svakako "zakucan" Aleksandar Jovanović, stigao je i novi levi bek u vidu Marija Jurčevića, dok najveće iznenađenje sledi na desnoj strani.

Naime, dosad su za to mesto konkurisali Aranđel Stojković, Aleksandar Filipović i Marko Živković, dok je iz omladinskog pogona priključen talentovani Milan Roganović. Međutim, Stojković je otišao na pozajmicu u mađarski Debrecin, dok Filipović i Živković trenutno nisu u prvom planu, a mladi Roganović je povredio koleno i neće ni putovati u Rusiju.

Informer

Aleksandar Stanojević

U prvi plan je iskočio Natan de Medina, koji je praktično već bio otpisan i očekivalo se da ovog leta pronađe novu sredinu. Nije bio opcija kod prethodnih trenera Igora Duljaja i Alberta Nađa, ali sada se nametnuo i Stanojević u njemu vidi dobro rešenje za desnog beka.

Kada je reč o veznom redu, tandem zadnjih veznih trebali bi da čine Leonard Ovusu i novajlija Kervin Arijaga, dok je Frenk Kanute otpisan, a šansu sa klupe čekaće mladi Matija Stjepanović i iskusni Aleksandar Šćekić.

Za organizaciju igre biće zaduženi Gajas Zahid, Jung-Džun Goh, kao i Bibars Natho, koji će verovatno više ulaziti sa klupe, nego što će biti starter, s obzirom da je ušao u 37. godinu. Pritom, nije isključeno da Partizan uskoro angažuje i još jednog vezistu, a u prvom planu trenutno je Ifet Đakovac iz TSC-a.

Informer

Natan de Medina opcija za desnog beka

Što se tiče ofanzivaca, konkurencija je žestoka. Na bokovima su Aldo Kalulu, Ksander Severina, Aleksa Janković, Nemanja Trifunović, ali i pojačanje sa Uba - Ibrahim Zubairu. Momak iz Gane stekao je pravo na srpsko državljanstvo i samim tim ispunjava i status "bonusa", što mu je ogroman plus.

U samom špicu su najbolji strelac prošle sezone Mateus Saldanja, kao i Samed Baždar, čija se prodaja uskoro očekuje. Povratnik Đorđe Jovanović najavio je povratak u golgetersku formu, status "džokera" ponovo bi mogao da ima Nemanja Nikolić, a svoju šansu čekaće i omladinac Dušan Jovanović.

Informer

Zubairu i Arijaga treniraju sa ekipom

Za one koji su trebali da predstavljaju budućnost kluba, ali sada nisu uspeli da se nametnu, spremne su pozajmice. Tako će Nikola Miličić i Mihajlo Petković u Napredak, traži se najbolja opcija za Janka Jevremovića, dok je Bogdan Mirčetić potpisao četvorogodišnji ugovor sa Radničkim iz Kragujevca.

Podsetimo, crno-beli će na premijeri Superlige igrati u Kruševcu (19. jula), dok ih četiri dana kasnije u Poljskoj čeka prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kijevskog Dinama.