01.07.2024.

12:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan ne odustaje od Đakovca! Poslao novu ponudu, sad se čeka TSC

Polako Partizan sklapa tim za novu sezonu, u Humsku su stigla petorica novajlija, ali tu nije kraj. Stručni štab je procenio je da je srpskom viceprvaku neophodan još jedan centralni vezista, klasična "osmica", a prva i najveća želja već neko vreme je Ifet Đakovac (26) iz TSC-a.

Prethodnih dana su svi mediji pisali o pregovorima čelnika "parnog valjka" sa ljudima iz Bačke Topole, koji su tražili čak 1,5 miliona evra na ime obeštećenja, s obzirom da momak rodom iz Sjenice ima važeći ugovor do 30. juna 2026.

Za rukovodstvo crno-belih to je u startu bilo previše, imajući u vidu da su prošlog leta manje platili najboljeg strelca ekipe i Superlige, Mateusa Saldanju (24), koji ih je koštao 1,3 miliona, dok su za južnokorejskog reprezentativca Jung-Džun Goha dali 1,2 miliona. Zbog toga je i nastao mali zastoj u pregovorima, ali daleko od toga da su oni završeni.

Naprotiv, u Partizanu su odlučili da na adresu tima sa severa Bačke pošalju novu ponudu, a ona glasi - milion evra na ime obeštećenja i određeni procenti od naredne prodaje Đakovca. Sada je odluka na upravi TSC-a, koja je, prema nezvaničnim informacijama, veoma blizu da to prihvati i sklopi dogovor sa Beograđanima.

Informer

Uskoro postaju saigrači: Đakovac u duelu sa Filipovićem

Nije tajna da Đakovac želi na Topčidersko brdo, uostalom, on je i prošao mlađe kategorije Partizana, pa bi mu ovo ujedno bio povratak i prilika da napravi korak više u karijeri. Od 2021. je u Bačkoj Topoli, gde je odigrao 124 utakmice, dao 25 golova i upisao 16 asistencija, a pre toga je bio član Zlatibora i Tutina.

Da bi odličnog vezistu rado videli u Humskoj nedavno je potvrdio i trener Aleksandar Stanojević.

- Đakovac je profil igrača koji mi se dopada, voleo bih da ga imam u svom timu. Ako se to uspešno reši - biću prezadovoljan, ali ukoliko se ne završi brzo, okrećemo se drugim opcijama. Ne možemo da čekamo predugo, čeka nas start prvenstva već 19. jula - poručio je Stanojević.