02.07.2024.

18:10

Foto: FK Partizan

Sport

Bratski susret u Moskvi! Nikolić citirao Žoca, Stanoje očekuje kvalitetan fudbal

Pored crno i plavo-belih, učešće na ovom turniru uzeli su još CSKA i OFK Beograd, a svako će donositi bodove za svoj grad.

Posebno zanimljiv, pogotovo za navijače, biće okršaj "parnog valjka" i "armejaca" (7. jula), zbog bratskog odnosa ova dva tima, ali i igrača koji ih povezuju. Na klupi crveno-plavih sada je bivši trener Partizana, Marko Nikolić, a u ekipi nekadašnji kapiten Saša Zdjelar. Pritom, igrači poput Zorana Bambija Tošića i Bibarsa Natha ostavili su dubok trag u oba kluba.

Tamošnji mediji sa velikom pažnjom prate ovaj događaj, a kada je jedan od novinara konstatovao da su upravo treneri najveće zvezde ruskog i srpskog kluba, usledio je zanimljiv odgovor.

- Mi imamo najboljeg košarkaškog trenera u Evropi, Željka Obradovića, a on na takva pitanja uvek odgovara i to mi se baš dopada - ja nisam zvezda, ja sam Partizan. Tako da sa tim možemo da počnemo priču. Mnogo mi je drago što učestvujemo na ovom bratskom turniru, radujem se druženju i utakmicama - rekao je Marko Nikolić.

Informer

Marko Nikolić

S druge strane, šef struke crno-belih je zadovoljan što će njegovi izabranici završni deo priprema odraditi baš u Moskvi.

- Pre svega, hvala na pozivu da učestvujemo, velika nam je čast što smo ovde. Imaćemo odlične utakmice, protiv izuzetno kvalitetnih protivnika. Želimo da vidimo gde smo u ovom momentu, jer nas uskoro očekuju kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i početak prvenstva u Srbiji. Za nas je posebno važno što ćemo igrati sa našim bratskim klubom CSKA, sa kojim nas vezuje veliko prijateljstvo - poručio je Stanojević.

Informer

Aleksandar Stanojević

Temperamentni stručnjak je dodao da će predstojeća dva duela biti ozbiljni testovi za Partizan.

- Moramo da vidimo šta možemo da uradimo protiv jakih timova, zato što ćemo imati ozbiljne izazove u bliskoj budućnosti. Za nas će ovo biti ogromno iskustvo i zaista smo srećni što smo u prilici da se nadmećemo sa vrhunskim ekipama. Nisam gledao mnogo mečeva, jer sam bio fokusiran na moj tim i pripreme. Bacio sam oko na neke utakmice od prošle sezone, da malo analiziramo rivale, a uvideo sam da su igrači iz Južne Amerike izuzetno opasni i da mogu da naprave probleme svakoj odbrani - naglasio je Stanojević.