03.07.2024.

23:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Emotivan oproštaj Anđušića: Nije mi žao, srce sam ti dao!

Nije tajna da je Danilo Anđušić (33) veliki partizanovac, uostalom činjenica da je tokom karijere čak u tri mandata nosio dres "parnog valjka" dovoljno o tome govori. Ovog leta je i zvanično završio dvogodišnju epizodu, ugovor mu je istekao, a dogovora sa ljudima iz Humske oko produžetka saradnje nije bilo.

Iskusni bek mora da nastavi dalje i nije dugo čekao na novi angažman. Izbor je pao na Dubaji, novog člana ABA lige, a pre nego što krene u novi izazov, sjajni šuter se preko svojih društvenih mreža na jako emotivan način oprostio od svojih crno-belih.

"Kako je ovo teško pisati... Ali, ovoga puta neću dužiti, pa ću ovako... "Dao sam ti dušu, srce sam ti dao, ništa više nemam, al mi nije žao"... Zbogom", napisao je Anđušić, uz emotikone crnog i belog srca.

Bivši srpski reprezentativac se iz Monaka vratio u Partizan leta 2022, a već sledeće godine učestvovao je u osvajanju titule regionalnog šampiona, posle decenijskog posta.

Minule sezone je imao manju minutažu kod trenera Željka Obradovića, pa je u Evroligi imao prosek od samo 5,8 poena, 1,1 skoka i 1 asistencije po meču.

Informer

Danilo Anđušić sa trofejom ABA lige

Ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biće mu 13. u karijeri, pošto je prethodno, osim "parnog valjka" i "kneževa", branio još i boje Hemofarma, Mege, Virtusa, Valjadolida, Bilbaa, Anvila, Parme, Uniksa, Igokee i Burža.

Danilo je ujedno nastavio i seriju odlazaka iz Humske ovog leta i krenuo stopama Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Frenka Kaminskog, Mateuša Ponjitke, Pi Džej Doužera i Alena Smailagića.