05.07.2024.

09:01

Foto: EPAIMAGES

Sport

Partizan na potezu! Miško šalje moćnog centra u Humsku?

U pitanju je centar koji je prošle sezone igrao za Valensiju, a pre toga nosio je dresove Barselone i Armanija, kao i Žalgirisa. S obzirom na činjenicu da su crno-beli u potpunosti pristupili renoviranju tima, jedno od imena koje se dovodilo u vezu sa vicešampionom ABA lige je upravo Dejvis.

Sada, kako stvari stoje, nema prepreka u realizaciji posla, pošto je iskusni igrač, koji uz američki ima i pasoš Ugande, okončao saradnju sa "slepim miševima".

Prema tvrdnjama Ražnatovića, jedan od razloga je taj što Dejvis želi da igra Evroligu naredne sezone, a Valensija je odlučila da se preseli u Evrokup.

"Brendon Dejvis, jedan od najboljih centara Evrolige, slobobodan je igrač, pošto je Valensija završila u Evrokupu", navodi Miško na društvenoj mreži "Iks".

O interesovanju Partizana za Dejvisa pisali su i specijalizovani košarkaški portali, a zanimljivo, ovaj igrač je pre nešto više od godinu dana imao maltene dogovorenu saradnju sa Crvenom zvezdom.

Crno-beli su na putu da u potpunosti rekonstruišu ekipu za narednu sezonu, pošto su odlučili da promene kompletan igrački kadar. Partizan su napustili, između ostalih, Kevin Panter, Zek Ledej i Džejms Naneli, najbolji igrači iz prethodne tri sezone. Zasad su ozvaničeni dolasci Vanje Marinkovića, Ifea Ludberga i Frenka Nilikine, a dogovoreni su Arijan Lakić, Mario Nakić, Sterling Braun, Isak Bonga, Ajzea Majks i Tajrik Džons.