Autor: S. M.

06.07.2024.

14:15

Foto: ATA Images

Sport

Grme iz Partizana! Upozorili Džaju, tvrde da krši zakon!

Klub iz Humske negoduje jer su propozicije takmičenja za fudbalsku sezonu, kako tvrde, promenjene samo deset dana pred start šampionata.

Kako navodi u saopštenju, u Partizanu nisu protiv predloga, ali zahtevaju da izmena ne stupi na snagu za predstojeću sezonu.

"Predlog određenog broja klubova za izmenu Propozicija takmičenja koji se odnosi na uvećanje broja tzv."bonus igrača" upućen je prekasno i o tom predlogu klubovi i FSS bi trebalo da raspravljaju i donesu odluku u budućnosti. FK Partizan nije protiv navedenog predloga, ali tražimo da eventualna izmena stupi na snagu za narednu takmičarsku sezonu 2025/26", navode crno-beli.

Potom su citirali i Zakon o sportu i naveli da ga Džajić krši.

"Odredbe člana 160 stav 4 Zakona osportu su jasne: 'Propozicije takmičenja u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza, utvrđuju se najkasnije 40 dana pre početka takmičenja i ne mogu se menjati u toku takmičarske sezone na koju se odnose.' Juče smo zvaničnim dopisom upozorili predsednika FSS Dragana Džajića da povede računa o donošenju propisa i prestane sa flagrantnim kršenjem Zakona o sportu. Zahtevamo da Propozicije takmičenja ostanu iste kao i prethodne sezone. Svaka drugačija odluka bila bi na štetu klubova", zaključluje se u saopštenju.

Podsetimo, Zajednica Superlige i Prve lige Srbije trebalo bi u ponedeljak da donese zvaničnu odluku da u narednoj sezoni svi klubovi moraju da imaju najmanje dvojicu igrača mlađa od 22 godine u startnoj postavi.